Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 09:27, 28 kwi 2025

Ewa777 napisał(a)
Niezły masz ten warzywnik. Zajmuje spory kawałek ogrodu.
Bardzo szybko ruszyły azalie. Masz wczesne odmiany.
Cudny ten leśny dywanik

Te pierwsze są wczesne, ale jak pogoda się zmieni to wszystko szybciej wystartuje,wolałabym żeby dłużej było chłodniej Tylko co wtedy z pomidorami które lubią ciepełko, ech nie dogodzisz
April 09:33, 28 kwi 2025

Świetnie wkomponowany warzywnik. Bardzo eleganckie miejsce, choć zwykle warzywniki mi się tak nie kojarzą
Monika83 12:22, 28 kwi 2025

mirkaka napisał(a)
taki warzywniak, jedna część

i druga, ze szkieletem maleńkiej folii
Mirka czy w tym miejscu miałaś wcześniej rabaty roślin ozdobnych i zlikwidowałaś na rzecz warzywnika?
Monika83 12:26, 28 kwi 2025

mirkaka napisał(a)
pierwsze

Cudny ma kolorek
Kasya 12:56, 28 kwi 2025

mirkaka napisał(a)
taki warzywniak, jedna część

i druga, ze szkieletem maleńkiej folii

Jestem w szoku bo nic nie poznaje
Przeprowadzilas sie ?
Makao 14:38, 28 kwi 2025

O kurcze, jaki fajny warzywniak. Aż się zastanawiałam czy to nie jakiś pokazowy bo fajnie wkomponowany w rabaty.
mirkaka 17:59, 28 kwi 2025

Monika83 napisał(a)
Mirka czy w tym miejscu miałaś wcześniej rabaty roślin ozdobnych i zlikwidowałaś na rzecz warzywnika?

W miejscu gdzie teraz będzie folia miałam maliny, zdjęcie trzecie, maliny przeniosłam pod ścianę domu, czyli po drugiej stronie ścieżki , ta wąska rabata, posiane tam są też buraczki, wcześniej na tej wąskiej miałam pomidory, ale tam nie dało się ustawić folii, więc musiała być zamiana. Nie pokazywałam tego miejsca, bo nie było czego pokazywać, to teren przed dawną drewutnia, którą zlikwidowałam, częściowo zmieniając na zewnętrzy warsztacik i mauzery z wodą.

Ten o nieregularnym kształcie, zdjęcie pierwsze był kiedyś zaniedbanym trawnikiem, bo ciężko tam się kosiło , wzdłuż niego pod płotem po lewej stronie rosną moje ogrodówki, te wielkie
mirkaka 18:00, 28 kwi 2025

April napisał(a)
Świetnie wkomponowany warzywnik. Bardzo eleganckie miejsce, choć zwykle warzywniki mi się tak nie kojarzą

Dziękuję Jolu, to dlatego że jeszcze jest wczesna wiosna, potem będzie większy bałagan
mirkaka 18:03, 28 kwi 2025

Kasya napisał(a)

Jestem w szoku bo nic nie poznaje
Przeprowadzilas sie ?

Haha, nie
To po lewej stronie jak stoisz plecami do domu i przodem do ogrodu teren zawsze umiejętnie maskowany przed przed obiektywem
Kasiu, wywaliłam na przedpłocoe moją Gipsy Boy, nie miałam już siły na tego kolczastego potwora
mirkaka 18:05, 28 kwi 2025

Makao napisał(a)
O kurcze, jaki fajny warzywniak. Aż się zastanawiałam czy to nie jakiś pokazowy bo fajnie wkomponowany w rabaty.

Bo u mnie wszystkie ścieżki są kręte, i mimo, że wolałabym warzywnik prostokątny, to się nie udało. Dziękuję za te miłe słowa