Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Kasya 06:13, 03 maj 2025

Miejsce pracy przyzwoite, widac ze uzywane
Magnolia ogromna !
Trawniczek, katalogowy, przepiekny i kipiace kolorami rabaty
Wafel 08:40, 03 maj 2025

Ale to piękne miejsce
mirkaka 12:59, 03 maj 2025

Wafel napisał(a)

Ale to piękne miejsce

teraz tak, soczyście , najgorzej jest latem w upały, trawa przysycha
Gosialuk 13:12, 03 maj 2025

To samo zdjęcie miałam zacytować. A porządek wzorcowy.
Czy onoklea jest u Ciebie od dłuższego czasu, czy to świeży nabytek? Pytam bo w tamtym roku na mojej grasował jakiś grzyb, liście ciemniały i zasychały. Nowe wyrastały zdrowe, ale za chwilę się zarażały. Myślałam, że paprocie nie łapią niczego. Teraz się zastanawiam czy muszę je czymś opryskać.
Roocika 14:40, 03 maj 2025

mirkaka napisał(a)
paprocie

tam gdzie te korzenie wkopana jest okrągła kasta budowlana i posadzona w bagienku paproć Onoklea, jest bardzo ekspansywna i lubi błotko więc takie jej miejsce

Uwielbiam te pastorały paproci wychodzące z kokonów, jak obcy. Dywanik roślinny świetnie się tam prezentuje.

Ogólny widok robi niesamowite wrażenie.
Joku 19:12, 03 maj 2025

Mogłabym zacytować to co napisała Asia. Pięknie i baaardzo wypielęgnowane.
Jaką masz podporę do fasoli? Myślę czym zastąpić moja prowizorkę.

Co się kryje pod kawałkami drewna?
ewsyg 19:33, 03 maj 2025

mirkaka napisał(a)

Mój czasami jest perfekcjonistą, czasami wręcz odwrotnie, zależy
Np chciałam wywiercić otwornicą otwory w deskach pomiędzy poszczególnym kwaterami, tak na chybił trafił, ale eM musiał je wymierzyć, żeby było w tych samych odległościach od siebie tego akurat zupełnie nie rozumiem, bo to i tak będzie zakryte kompostem, więc ..
Czytałam jak się z tą jego cechą zmagasz, ale dla pocieszenia to chyba lepsze niż tak typ co wszystko robi byle jak i na odwal się. Ja tam wolę perfekcjonistę
U nas to kącik roboczy dla mnie mógł wyglądać byle jak, ale on się nie zgadza na tzw Bangladesz I jak zaczęliśmy wprowadzać tam porządek to jestem z tego mega zadowolona

Mój eM też taki w ogrodzie dokładny. Załapał bakcyla ogrodowego i teraz wszystko mierzy, poprawia, poziomuje, ogólnie póki co wszędzie widać deski, tam gdzie maja być ścieżki z kostki.

Podoba mi się Twój warzywnik, taki nieoczywisty.
Basieksp 22:08, 03 maj 2025

mirkaka napisał(a)

No piękna jest A moja żółta okazała się różową. Tak bardzo chciałam mieć żółtą, teraz na następną to już chyba naprawdę miejsca już nie znajdę.
Magara 22:57, 03 maj 2025

Mirka, piwniczka rewelacja Właśnie o takiej myślę. Będziemy robić w przyszłym roku taras, chodzi po mnie myśl, żeby pod tarasem takie coś wykopać
Z kompostem to roboty współczuję - ja jestem już po przerzuceniu i przesianiu własnego kompostownika - strasznie był mokry i zbity, nie wiem czemu. Niby tylko pół metra sześciennego a umordowałam się jak głupia Teraz czeka na szklarnię Jako i ja W międzyczasie rozwożę kompost z kompostowni na rabaty - druga tura

Mirka - piękny, zadbany masz ogród Nic nie cytuję, bo musiałabym wszystko

Aaa, prawie zapomniałam - foliaka stawiaj, nie patrz na prognozy. Im szybciej stanie, tym szybciej się nagrzeje w nim ziemia