Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Kontonaogrod 15:54, 24 lut 2026

Super zdjęcia znad morza U Was chyba też śnieg znika? Pozdrawiam
mirkaka 17:18, 24 lut 2026

U mnie jeszcze ze 20 cm śniegu mam na rabatach Tak jak u Wafelka, jeszcze widoczne są zaspy, szczególnie te utworzone przez odgarniany śnieg.
Pamiętam jak opowiadałaś o tych wyrywanych rękoma eMa przebiśniegach Mam ich sporo, mogłaś powiedzieć
Monika współczuję kreta, będziesz teraz z nim walczyć, może i u mnie się panoszy, póki co nic nie widać
Jola jak to, już śnieg się stopił? zazdroszczę
Kar miło że zajrzałaś, czytałam u Joli że planujesz być jej sąsiadką No ciekawe
Joku 17:26, 24 lut 2026

Śnieg stopił się tylko w kilku miejscach, najbardziej w tym przejściu obok domu, tam gdzie stoją kastry z truskawkami i zaczynają się rabaty- kojarzysz? Widać już wyraźnie że śniegu ubywa. Co jakiś czas podchodzę do okien i patrzę ile ubyło . A to miejsce gdzie są przebiśniegi mam pod oknami salonu.
Zaspy też mam, podobnie jak u ciebie i Wafelka. A o kretach mi przypomniałaś, jeszcze ukrywają się pod śniegiem.
mirkaka 17:38, 24 lut 2026

Joku napisał(a)
Śnieg stopił się tylko w kilku miejscach, najbardziej w tym przejściu obok domu, tam gdzie stoją kastry z truskawkami i zaczynają się rabaty- kojarzysz? Widać już wyraźnie że śniegu ubywa. Co jakiś czas podchodzę do okien i patrzę ile ubyło . A to miejsce gdzie są przebiśniegi mam pod oknami salonu.
Zaspy też mam, podobnie jak u ciebie i Wafelka. A o kretach mi przypomniałaś, jeszcze ukrywają się pod śniegiem.

Kojarzę
U mnie póki co tylko z odśnieżanych ścieżek śnieg się stopił, no przebieramy już nóżkami, choć jak patrzę na te odsłonięte ścieżki to mnie aż zniechęcenie bierze, tak to wszystko wygląda brudne, mokre,
Joku 18:08, 24 lut 2026

Przedwiośnie to chyba najgorszy "estetycznie" okres. Cały zimowy brud osiada na ziemi, krzakach. Widać to szczególnie jak się jedzie przez wsie.
Wafel 21:11, 24 lut 2026

Racja Jolu... ohydne widoki. Też mierzę wzrokiem objętość śniegu,kilka razy w ciągu dnia. Maleje

Mirka, przebiśniegi zdobyte w taki sposób mają większą wartość

Jeśli mam jeszcze ukryte kopce kreta pod śniegiem, to załamka będzie, o nieeee, tylko nie to!
ElzbietaFranka 21:51, 26 lut 2026

Śniegu praktycznie już u nas nie ma. Paskudnie wszędzie. Po co sprzątać po pupilku śnieg przykryje.

Byle do wiosny. Znowu będzie ładnie.
mirkaka 13:47, 27 lut 2026

Dziś zaliczyłam powrót do spacerów, było bardzo ciepło
W ogrodzie śnieg jeszcze leży

ale są miejsca już bez niego, pod budynkiem jest cieplej i tam już zobaczyłam kły cebulowych

tulipany

mirkaka 13:50, 27 lut 2026

przebiśniegi, śnieg brudny bo z balkonu zrzucałam śnieg z liśćmi powojnika

dziwne ale to chyba kamasje się przebijają

i krokusy

do ranników nie mam jeszcze dojścia, za dużo śniegu, ale może już są?

Jutro zabieram się sprzątanie tarasu, i chyba jedną dostępną ze ścieżki hortkę przytnę
Joku 17:03, 27 lut 2026

Wszystkie nas nosi . Ja dzisiaj zaliczyłam kilka krótkich obchodów włości, obcięłam zaschnięte kwiatostany hortensji, a wczoraj zwaliłam śnieg z tarasu. Od razu mi lepiej .
Śniegu chyba mamy podobną ilość.