Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

TAR 18:47, 27 lut 2026

Sniegu mam nieco wiecej. Jedynie podjazd suchy. Bede szczesliwa jesli stopi sie przez tydzien to rusze w kolejny weekend poprzycinac to co mozna.

Na zwaly mam ochote odpalic wode ogrodowa i stopic to jak najszybciej.

Tylko czekam na meza zeby mi wode odpalil i sciagnal węze ze strychu.
Nie mam juz cierpliwosci by czekac i dolowac co przezylo pod walami a co nie.
Styknie ze dach mam poniszczony. Nim zglosze do ubezpieczenia kolega inspektor budowlany zrobi mi opinie rzeczoznawcza.
mirkaka 19:26, 27 lut 2026

Joku napisał(a)
Wszystkie nas nosi . Ja dzisiaj zaliczyłam kilka krótkich obchodów włości, obcięłam zaschnięte kwiatostany hortensji, a wczoraj zwaliłam śnieg z tarasu. Od razu mi lepiej .
Śniegu chyba mamy podobną ilość.

Ja będę troszkę jutro sprzątać
mirkaka 19:28, 27 lut 2026

TAR napisał(a)
Sniegu mam nieco wiecej. Jedynie podjazd suchy. Bede szczesliwa jesli stopi sie przez tydzien to rusze w kolejny weekend poprzycinac to co mozna.

Na zwaly mam ochote odpalic wode ogrodowa i stopic to jak najszybciej.

Tylko czekam na meza zeby mi wode odpalil i sciagnal węze ze strychu.
Nie mam juz cierpliwosci by czekac i dolowac co przezylo pod walami a co nie.
Styknie ze dach mam poniszczony. Nim zglosze do ubezpieczenia kolega inspektor budowlany zrobi mi opinie rzeczoznawcza.

Całkiem fajny pomysł z tą wodą z węża
Ech, bardzo Ci współczuję tych zniszczeń na dachu, oby to była już ostatnia taka zima, chociaż z drugiej strony u nas susza ciągle, więc ta woda ze śniegu bardzo się przyda
Ewa777 19:31, 27 lut 2026

Cześć Mireczko Witam się po przerwie zimowej.
Fajnie już widać u Ciebie cebulowe. U mnie jeszcze zbyt dużo śniegu. Prognozy zapowiadają ciepłe dni, to śnieg wreszcie stopnieje.
ewsyg 21:35, 27 lut 2026

Mira, masz jeszcze sporo śniegu. U mnie , to już wspomnienie. Działam w ogrodzie, jest nawet dość ciepło, ptaszki śpiewają i czuć wiosnę.
Magara 22:46, 27 lut 2026

Mirka, u mnie podobnie jak u Ciebie - śniegu masa ale powoli coś się wyłania z tego białego zaśmieconego świata W tych rejonach gdzie da się podziałać, działania planuję.
Podobno kilka mega ciepłych dni przed nami, jest szansa, że śnieg zniknie.
Byłoby miło gdyby jeszcze to błotko trochę przeschło
mirkaka 17:43, 02 mar 2026

Witajcie obie Ewy i Magarko

Śnieg zalega jeszcze na całym trawniku, ale są rabaty już bez niego.
Zachodnia pod domem już oczyszczona, jeszcze tylko róże czekają na przycięcie ,
wschodnia pod domem też, tam mam posadzone maliny a przed nimi wysiałam dziś bób
Natomiast w murowanej donicy na tarasie, od południa posiałam dziś rzodkiewkę i sałatę, przykryłam zimową włókniną, zobaczymy co będzie
Pod zwałami śniegu wychodzą tulipany botaniczne, no mają już jakieś 10 cm, przebiły się przez śnieg
Odsłoniły się też niektóre ciemierniki, pełno pąków kwiatowych
Przy obrzeżach pod śniegiem coś ryło, dość płytko, kopców kreta nie widzę jeszcze, ciągle zalega śnieg.
Odśnieżyliśmy sobie ścieżki, więc teraz mogę już robić spacerki po ogrodzie, moje ranniki mają widoczne pąki, ale jeszcze się otworzyły.
No wiosna jak nic
Joku 17:53, 02 mar 2026

Doczekaliśmy się, po tylu zimowych tygodniach. Czytam że ostro ruszyłaś do przodu. Wykorzystujesz starą ziemię w pojemnikach czy jakoś ją ulepszasz albo wymieniasz? Mam na myśli te donicę murowaną pod domem i wcześniej wykorzystywane kastry.
mirkaka 20:07, 02 mar 2026

Joku napisał(a)
Doczekaliśmy się, po tylu zimowych tygodniach. Czytam że ostro ruszyłaś do przodu. Wykorzystujesz starą ziemię w pojemnikach czy jakoś ją ulepszasz albo wymieniasz? Mam na myśli te donicę murowaną pod domem i wcześniej wykorzystywane kastry.

nie wymieniam, ulepszam obornikiem
nicol21 20:47, 02 mar 2026

mirkaka napisał(a)
Witajcie obie Ewy i Magarko

Śnieg zalega jeszcze na całym trawniku, ale są rabaty już bez niego.
Zachodnia pod domem już oczyszczona, jeszcze tylko róże czekają na przycięcie ,
wschodnia pod domem też, tam mam posadzone maliny a przed nimi wysiałam dziś bób
Natomiast w murowanej donicy na tarasie, od południa posiałam dziś rzodkiewkę i sałatę, przykryłam zimową włókniną, zobaczymy co będzie
Pod zwałami śniegu wychodzą tulipany botaniczne, no mają już jakieś 10 cm, przebiły się przez śnieg
Odsłoniły się też niektóre ciemierniki, pełno pąków kwiatowych
Przy obrzeżach pod śniegiem coś ryło, dość płytko, kopców kreta nie widzę jeszcze, ciągle zalega śnieg.
Odśnieżyliśmy sobie ścieżki, więc teraz mogę już robić spacerki po ogrodzie, moje ranniki mają widoczne pąki, ale jeszcze się otworzyły.
No wiosna jak nic

o wow, nadal pod śniegiem.
Ciekawe -czyli mimo grubej warstwy śniegu i zimna, natura wie że wiosna i mimo śniegu wychodzi nad ziemię.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies