Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 13:06, 30 mar 2026

a to gatunki

Siewka od Ewy musi się bardziej rozwinąć żeby zasłużyć na zdjęcie
mirkaka 13:09, 30 mar 2026

LIDKA napisał(a)
Mirka oprysk go ze 2-3 razy . Powinno być ok. Nie jestem wielką specjalistką ale kolega obciął rododendrona takiego ok 30 lat do kolan. Bardzo ładnie odbił i ma ładny pokrój. Odziedziczył dzialke, robił remonty, uznał że rodeo chorowity i za duży i chlasnął. Piła była potrzebna.

Lidziu, no wiem, tylko mam na innych też takie podobne liście, oprysk takich wielkich rodków to masakra, każdy liść trzeba opryskać od spodu, przy takich gęstych roślinach to raczej niemożliwe, ale będę walczyć
mirkaka 13:10, 30 mar 2026

TAR napisał(a)
A ja niby lekko mowie o tym co wypada, jednak zal mi kazdej rosliny. Takiego rodka to az żal.

Żal, to prawda, ja staram się być dzielna, ale będę o niego i inne walczyć
mirkaka 13:13, 30 mar 2026

Ewa777 napisał(a)
Kiedyś przycięłam mocno rododendrona i pięknie odbił. Nie był tak wielki jak Twój, ale myślę, że sobie poradzi.

Ja przycięłam jedną azalię japońską, bardzo silnie, miała powłocznika azaliowego, zresztą pozostałe też go mają, ale ona słabo odbiła, już dwa lata jest po tym zabiegu, i nadal jest mizerna, nie osiągnęła rozmiarów przed przycięciem