Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 16:31, 15 kwi 2026

Wafel napisał(a)
Ja pierniczę jakie wielkie kępy tych ciemierników, WOW! Piękne odmiany Dużo się dzieje u ciebie o tej porze roku, same rarytaski. Siewkę przylaszczki mogę zaadoptować oczywiście przy okazji

Kilka lat już rosną te wielkie
Oczywiście przy okazji
mirkaka 16:33, 15 kwi 2026

TAR napisał(a)
Mirka ale masz do przodu wszystko, u mnie ledwo co widac ogrodowki, jutro moze szachownice zakwitna białe. Kolor mi robi kilka prymulek i zonkile. Za to pierwsze sasanki wczoraj sie pokazały.I juz wiem gdzie kilka sobie jeszcze dosadze.

Te jakieś wyrywne, reszta jeszcze daleko za nimi. Zonkile też zaczęły już pokazywać kolor, ale nie wszystkie, opóźniona ta wiosna, ciągle zimno
Gosialuk 18:55, 15 kwi 2026

Może wiosna opóźniona, ale jej przejawy bardzo ładne. Mnie też radują te roślinki darowane. Mają drugi człon nazwy "od Ani, Gosi, Sylwii, Madzi, Uli i jeszcze innych koleżanek" Zawsze z sympatią sobie o nich myślę.
mirkaka 19:12, 15 kwi 2026

Gosialuk napisał(a)
Może wiosna opóźniona, ale jej przejawy bardzo ładne. Mnie też radują te roślinki darowane. Mają drugi człon nazwy "od Ani, Gosi, Sylwii, Madzi, Uli i jeszcze innych koleżanek" Zawsze z sympatią sobie o nich myślę.

No właśnie, ja też To takie miłe
Ewa777 19:13, 15 kwi 2026

Mireczko, piękna wiosna Pokazuj jak najwięcej, bo dużo się u Ciebie dzieje. Hortensje zazieleniły się bardzo szybko, moje daleko w tyle. Masz wspaniałe kepy ciemierników. Dbasz o wszystkie roślinki dzięki ogromnej wiedzy ogrodniczej. Zawsze to u Ciebie podziwiam
U mnie trawnik jeszcze nie ruszony, ale jak pogoda dopisze, to zadziałamy w weekend. Deszczyk by się przydał.
Joku 21:08, 15 kwi 2026

Cebulki psizębu były małe, takie udało mi się wykopać. Z czasem na pewno zmężnieją.
W zeszłym roku o ile mnie pamięć nie myli byłaś chętna na dzwonki Poszarskiego. Odsadzić?
TAR 21:13, 15 kwi 2026

mirkaka napisał(a)

No właśnie, ja też To takie miłe

Ja tez, ja tez tak mam. Te wszystkie darowane maja przydomki.
vita 21:56, 15 kwi 2026

Twoje ciemierniki będą mi się teraz śniły w nocy Taka kryzka!
Miło bardzo widzieć nasze roślinki w tak dobrej kondycji Cebulica to S. litardierei. U mnie jeszcze nie kwitnie, wcześniejsza u Ciebie wegetacja Dlaczego jesteś rozczarowana iryskami? To reticulata?
mirkaka 06:56, 16 kwi 2026

Ewa777 napisał(a)
Mireczko, piękna wiosna Pokazuj jak najwięcej, bo dużo się u Ciebie dzieje. Hortensje zazieleniły się bardzo szybko, moje daleko w tyle. Masz wspaniałe kepy ciemierników. Dbasz o wszystkie roślinki dzięki ogromnej wiedzy ogrodniczej. Zawsze to u Ciebie podziwiam
U mnie trawnik jeszcze nie ruszony, ale jak pogoda dopisze, to zadziałamy w weekend. Deszczyk by się przydał.

Ewa, moje tylko te krzaki takie wyrywne, reszta w tyle E tam z tą wiedzą, ja jestem już na etapie że jak się czegoś nowego nauczę, to szybko zapominam, głowa już gorzej pracuje
Z trawnikiem nadgonisz, A u Ciebie nie popadało w nocy dwa dni temu? Przydałby się porządny deszcz
mirkaka 07:01, 16 kwi 2026

Joku napisał(a)
Cebulki psizębu były małe, takie udało mi się wykopać. Z czasem na pewno zmężnieją.
W zeszłym roku o ile mnie pamięć nie myli byłaś chętna na dzwonki Poszarskiego. Odsadzić?

Jola, posadziłam je w lasku, wiosną jest tam wilgoć po zimie, potem sucho, ale tak chyba miało być? Cieszę się że są choć te dwa kwiatki, w zeszłym roku nie było żadnego
Tak, chcę. odsadź
Czy wychodzą już u Ciebie epimedia? Moje jeszcze śpią, i nie wiem, czy nie wymarzły?