Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

TAR 15:55, 05 maj 2026

Piekne wszystko. Tulipany miodzio. Podobnie magnolki. U mnie dopiero Leonard Messel, reszta jeszcze w kozuszku. 2 magnolie nie przetrwaly. Nie mam do nich reki. Nie bede odkupywac.
Klonik sliczny. Ile ma lat? To Katsura?
Gruszka_na_w... 16:09, 05 maj 2026

mirkaka napisał(a)

Ja myślę że kolor listków zależy od fazy rozwoju, na początku są miedziane, potem zielenieją.

U mnie miedziany kolor listków utrzymuje się około dwóch tygodni po kwitnieniu. Teraz już zzieleniały.

Tulipanów zazdroszczę. Moje cieszyły oko kilka dni. załatwiły je upały i suchy wiatr.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
ewsyg 16:21, 05 maj 2026

Mirusiu, ależ u Ciebie zatrzęsienie kwiecia. Bardzo lubię tulipany o kwiatach liliokształtnych. zaskoczona jestem kwitnącymi rodkami. Pięknie się robi i nareszcie jest ciepło.
Wafel 18:49, 05 maj 2026

Przyszłam jabłonkę zobaczyć
Monia81 22:06, 05 maj 2026

mirkaka napisał(a)

Pustynniki próbowałam kilka razy kupować w sklepie, nie udawały się, dopiero jak Vita dała mi świeżo wykopane sadzonki to się przyjęły Mnie ze sklepu tylko jedne się przyjęły, pomarańczowe. Jak chcesz to mogę się z Tobą podzielić jesienią, te od Vity, czyli białe i żółte u mnie bardzo się rozrosły
Dziękuję za odwiedziny

Na te pustynniki, jeśli będziesz miała nadmiar to chętnie się piszę widziałam fotki u Ciebie, dlatego tak mnie na nie wzięło, pasowały by mi kolorystycznie, może by tak ładnie chciały zagarnąć trochę rabaty

mirkaka 04:39, 06 maj 2026

TAR napisał(a)
Piekne wszystko. Tulipany miodzio. Podobnie magnolki. U mnie dopiero Leonard Messel, reszta jeszcze w kozuszku. 2 magnolie nie przetrwaly. Nie mam do nich reki. Nie bede odkupywac.
Klonik sliczny. Ile ma lat? To Katsura?

Kilka , nie pamiętam dokładnie, może 8-10, może mniej? Kupowałam w Biedrze jako maleńkie sadzonki po 10 zł Nie przypuszczałam że tak pięknie będzie rósł, u mnie klony japońskie nie chciały rosnąć, Atropurpureum i Shirasawy po kilku latach padły, może i te też kiedyś padną, póki co cieszą,
Z tego zakupu są jeszcze Artropurpureum i Butterfly, też rosną
Ciesz się że masz jeszcze magnolki w pąkach, ominęły przymrozki, dwie padły? To ciekawe, klony tak pięknie potrafisz hodować, może one były jeszcze młode i przemarzły?
mirkaka 04:43, 06 maj 2026

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

U mnie miedziany kolor listków utrzymuje się około dwóch tygodni po kwitnieniu. Teraz już zzieleniały.

Tulipanów zazdroszczę. Moje cieszyły oko kilka dni. załatwiły je upały i suchy wiatr.

Haniu, to bardzo długo były miedziane, moje już zielone
Te upały i u nas były przez dwa dni, tulipany które rosły pod domem od zachodniej i południowej strony też się ugotowały. Na szczęście wróciło zimno i trochę popadało, więc się cieszę
mirkaka 04:44, 06 maj 2026

ewsyg napisał(a)
Mirusiu, ależ u Ciebie zatrzęsienie kwiecia. Bardzo lubię tulipany o kwiatach liliokształtnych. zaskoczona jestem kwitnącymi rodkami. Pięknie się robi i nareszcie jest ciepło.

Ja też lubię te liliokształtne,
rodki te miniaturowe dopiero zaczynają
mirkaka 04:45, 06 maj 2026

Wafel napisał(a)
Przyszłam jabłonkę zobaczyć

Wstawię zdjęcie, ale muszę najpierw zrobić
mirkaka 04:46, 06 maj 2026

Monia81 napisał(a)

Na te pustynniki, jeśli będziesz miała nadmiar to chętnie się piszę widziałam fotki u Ciebie, dlatego tak mnie na nie wzięło, pasowały by mi kolorystycznie, może by tak ładnie chciały zagarnąć trochę rabaty

Przypomnij jesienią