Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Joku 16:27, 03 sie 2026

Tak typowałam że coś małego w te szczeliny wcisnęłaś. Floksy, liliowce, dzielżany tworzą duże kępy więc dają spore plamy koloru i ma się wrażenie że rośnie dużo roślin w jednym miejscu. Też w nich to lubię.
GorAna 09:00, 04 sie 2026

Jeżiszku, ależ Ty masz bogactwo roślinne ☺️
Nie wiem co piękniejsze liliowce, róże, hosty czy powojniki. Kolorowo, bogato, soczyście ☺️
Cudnie po prostu☺️
Dorota321 21:05, 04 sie 2026

Rozsiadłam się w Twoim ogrodzie najpierw przy cudownych liliowcach, później minęłam piękne kępy floksów, po drodze zatrzymałam się przy clematisach i zaraz pomyślałam, żeby u mnie kiedyś tak wyglądały moje. Później podeszłam do szpaleru kolorowych hortensji i już miałam ochotę wracać z powrotem tą samą ścieżką. Pięknie masz.
Gosialuk 23:04, 04 sie 2026

mirkaka napisał(a)
za domem od północy cudowny cień

Nie tylko cień tam króluje. Hortensje przepiękne w tym szpalerze.
m_gocha 23:33, 09 sie 2026

mirkaka napisał(a)

Przeglądam kolejne przepiękne kadry z Twojego ogrodu i ochom i achom końca nie ma
Ale te powojnki wręcz zwaliły mnie z nóg! ♥️ Przepiękne! O wciorniastkach na powojnikach poczytam i przyjrzę się swoim biedom czy aby nie mają tych lokatorów
Jaki jest przepis na tak cudownie bujne powojniki? U mnie obraz nędzy i rozpaczy zwłaszcza po tych upałach

ajka 23:37, 09 sie 2026

mirkaka napisał(a)
Druga strona ogrodu chłodniejsza

kwiaty funkii przycięte

A co to za fioletowe kwiaty przy hortensji?
basia3012 00:39, 10 sie 2026

Mirko, lato w pełni, kolorów moc. Cudnie jest, kwieciście. Można podziwiać ale i poleniuchować.Żartuję, bo my ogrodniczki to zawsze coś znajdziemy do zrobienia.
Dzisiaj wyszłam tak sobie, bez celu. A usunęłam kilka bergenii spod rododendronów przy oczku bo za blisko się zbliżyły. A jak wykopałam, to musiałam i zakopać. Ech, choroba czy co?
Pozdrawiam.