Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Joku 14:22, 28 sty 2018

Dziękuję, mam nadzieję . Początek przyszłego roku.
mirkaka 14:42, 28 sty 2018

Dzisiaj byłam w ogrodzie, przycięłam powojniki Viticella, derenie i z nich zrobiłam sadzonki- czy się uda? zobaczymy
Wyczyściłam rabatę różaną przy tarasie, oskubałam reszki liści i wyzbierałam je z ziemi. Słoneczko pokazywało się i grzało ale jak zaszło i zawiał wiatr to brrr. Po godzinie wróciłam zmarznięta ale szczęśliwa.

Wczoraj byłam na giełdzie i kupiłam sobie ciemierniki po 8 zł i jeden biały dzwonek dalmatyński

frezja 15:05, 28 sty 2018

Wzdycham na taki widok Moje ciemierniki pokazują już pąki, ale dokupię jeszcze kwitnące..tylko, gdzie taką taniochę dostanę..hmm
Gardener27 18:02, 28 sty 2018

Witaj Mireczko w nowym sezonie.
Z prawdziwą przyjemnością dziś przejrzałem Twój wątek od początku. Jak dobrze policzyłem ogród ma już przeszło 20 lat i prezentuje się wciąż pięknie.
Ciemierniki przywołują wiosnę, wszystko wskazuje na to że już w marcu będziemy działać w naszych ogrodach. Widziałaś może na giełdzie bratki czy to jeszcze za wcześnie? Pytam bo w następną sobotę się wybieram sprawdzić co w trawie piszczy
mirkaka 18:29, 28 sty 2018

Gardener27 napisał(a)
Witaj Mireczko w nowym sezonie.
Z prawdziwą przyjemnością dziś przejrzałem Twój wątek od początku. Jak dobrze policzyłem ogród ma już przeszło 20 lat i prezentuje się wciąż pięknie.
Ciemierniki przywołują wiosnę, wszystko wskazuje na to że już w marcu będziemy działać w naszych ogrodach. Widziałaś może na giełdzie bratki czy to jeszcze za wcześnie? Pytam bo w następną sobotę się wybieram sprawdzić co w trawie piszczy

Witaj Przemku,
bratków nie było, a ciemierników też b mało. Miałam szczęście że znalazłam te małe. Dużo większe kosztowaly od 36-100zł (( Szok.
No ja już dzisiaj działałam
mirkaka 18:30, 28 sty 2018

frezja napisał(a)
Wzdycham na taki widok Moje ciemierniki pokazują już pąki, ale dokupię jeszcze kwitnące..tylko, gdzie taką taniochę dostanę..hmm

Ewa miałam jakieś szczęście, albo to na tyle małe i zwykłe odmiany że są takie tanie?
Gardener27 18:48, 28 sty 2018

Dziękuję za informacje, tak też myślałem że na bratki za wcześnie.
Ceny ciemierników zaporowe. Ja w tamtym roku kupowałem w marcu po 35 zł ale były ogromne.
Dla mnie za wcześnie jeszcze na prace w ogrodzie, odpoczywam
frezja 18:50, 28 sty 2018

Gardener27 napisał(a)
Dziękuję za informacje, tak też myślałem że na bratki za wcześnie.
Ceny ciemierników zaporowe. Ja w tamtym roku kupowałem w marcu po 35 zł ale były ogromne.
Dla mnie za wcześnie jeszcze na prace w ogrodzie, odpoczywam

Zbierasz siły ??
Dorota123 19:05, 28 sty 2018

mirkaka napisał(a)

Dorotko, Twoje wpisy zawsze mnie nastawiają b pozytywnie, dziękuję że zaglądasz, Ja też byłam u Ciebie tylko nic nie napisałam. Przepraszam, poprawię się
Z wizytówką, to nie takie łatwe, musiałabym znów nauczyć się jak się ją robi, a ten opis jest dość skomplikowany..brr
Według opisu nie mogłam ruszyć, ale jak tylko opisałam problem Danusia szybko się pojawiła i pomogła. Piękne kwiaty sobie kupiłaś, no i czytam, że zaczęłaś już prace porządkowe w ogródku. Czyli wiosna idzie.
Gardener27 21:56, 28 sty 2018

frezja napisał(a)

Zbierasz siły ??

Owszem, mam urlop od ogrodu