Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 18:44, 17 kwi 2018

Jeszcze trochę wiosny

tojeść rozesłana ładnie ruszyła

zachwycają mnie białe szafirki

Te wczorajszy deszcz położył

olga80 18:52, 17 kwi 2018

Mireczko wcale nie widać, że stożki pijane. Cięcie to faktycznie ciężka praca też nie przepadam za tym. Podziwiam wielkość rododendronów i czekam na wysyp kwiecień.
Annak 20:14, 17 kwi 2018

Ale śliczności A jak to wszystko zakwitnie to dopiero będzie spektakl!!!
AgataM 20:24, 17 kwi 2018

Witaj Mireczko Przepiękny masz ogród. Lubię ten styl. Wszystko masz w nim przemyślane i zrobione ze smakiem. Świetne murki,pomysłowe schodki, cudowne mebelki (ach!). No i te roślinki..... Genialny pomysł z bukszpanami w bruku.
_Martini_ 20:38, 17 kwi 2018

Lubię takie zdjęcia, bo widać układ rabat. Bardzo ciekawie u Ciebie.
Czyli już cięłaś buksy... Hmm, jutro mam chwilę czasu, może też się do tego zabiorę.
Makusia 20:40, 17 kwi 2018

Niezmiennie pieję do Twojego ogrodu! Czekam na barwy rododendronow i azali. A busy w kostce za każdym razem sprawiają, że robię duże oczy Fenomenalne!
mirkaka 09:11, 18 kwi 2018

Tereniu, dzięki że tak pocieszasz, myślę że za kilka cięć wyrównam te stożki

Annak-Aniu już w maju azalie zakwitną Rh trochę póżniej

AgataM - Agatko, nie tak całkiem przemyślane, 20 lat temu ogrom tego ogrodu mnie przerastał, zaprojektowałam tylko jedną zachodnią rabatę, a eM wyznaczył ot tak sobie wewnętrzne rabaty w kształcie " różnym" Potem je modyfikowałam, zasiedlałam, przesadzałam, zmieniałam ich obrys, wyznaczyłam ścieżkę dookoła, teraz jak patrzę na kształt rabat z góry to jeszcze mi nie pasuje ta azaliowa,i różane wokół tarasu. Ech życia i sił nie starczy na ciągłe zmiany i poprawki.

Tak naprawdę dopiero forum O uświadomiło mi ile mam błędów w ogrodzie

Martynko- no cięłam, powinnam ciąć w marcu, ponoć najlepiej ciąć w niskich temperaturach bo grzyb się wtedy nie rozprzestrzenia

Marta- te buksy w kostce dawno temu zobaczyłam na jakimś zdjęciu, bardzo mi się spodobały, szkoda tylko że u mnie rosną na patelni, dlatego są podatne na grzyba
Azalie już w maju zaczną
Anda 09:24, 18 kwi 2018

Piękna wiosenka u Ciebie, taka czyściutka Topiary wymuskane że oho Pierwiosnki mają śliczny kolor.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Ewa777 16:56, 18 kwi 2018

Ślicznie przycięłaś bukszpany. Moje jakoś później startują i tę je dużo później. Bardzo dobrze wyglądają nowe ciemierniki
Tulipanki tuż tuż
Agania 07:46, 19 kwi 2018

Uwiebiam u Ciebie placyki, nasadzenia i całokształt, mnie też zauroczyły białe szafirki