Będzie Nic nie robię na zimę
Basiu, wiesz że lilia od Ciebie zaczęła mi marnieć , więc ją przesadziłam, teraz zaczyna od nowa od małych cebulek, na szczęście trochę się uchowało tych młodych
Ja posadziłam w lasku pod forsycjami, ale tam mam sucho, muszę go czasami podlać, rośnie w takiej mieszance gliny ze zrębkami przekompostowanymi, nie wiem czy ma dobre warunki, mógłby więcej się rozrastać i kwitnąć. Czytałam że nie lubi zimnej , mokrej gliny, w takich warunkach może nawet wyginąć.
W tym roku dostał trochę kompostu
Dereń kanadyjski przepiękny! Nie wszędzie chce rosnąć, nie wszędzie odpowiadają mu zimowe warunki, świetnie, że go masz z takim powodzeniem. Thalia to mój ulubieniec, długo kwitnie i ma tak subtelny kolor. Piękny leśny zakątek!
Witaj Marta
Kupując derenia nie wiedziałąm że on taki wrażliwiec, posadziłam w dość trudnych warunkach i jakoś rośnie, teraz wiedząc to pewno zacznę się nad nim modlić i go zmarnuję nadmierną opieką,
Thalie mam od niedawna, ale muszę je bardziej dopieścić bo mi zanikają, nie zasilałam ich i mają tam sucho.
Powojnik Mayleen piękny jak co roku.
Mój ma suche pędy. Pierwszy raz się tak zdarzyło. Widocznie te silne wiatry go załatwiły.
Bardzo ciekawy ten dereń.