Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

basia3012 23:43, 06 lip 2023

Mirko, czy u Ciebie azalie wielkokwiatowe łapią mączniaka czy coś podobnego? Jeśli tak to co wtedy stosujesz?
mirkaka 16:25, 11 lip 2023

ryska napisał(a)
Piękne zdjęcia i rośliny na nich. Pustynniki zachwycające.

Dziękuję, teraz kwitną już ostatnie, żółto pomarańczowe
mirkaka 16:27, 11 lip 2023

Joku napisał(a)
Mój Sibelius też zakwitł, z dnia na dzień coraz więcej kwiatków rozkwita. Wygląda na wdzięczną różę. Teraz muszę szukać dla niej miejsca na rabatach.
Też mam taką ociągającą się Edenkę. W tym roku wiosną podsypałam sporo obornika granulowanego, wydaje mi się że efekt jest bo pojawiło się więcej kwiatów pomimo tego że ma nadal tylko 2 pędy.

Ja uważam,że jeśli się trafi na słabą sadzonkę, czyli ze szczepienia wyrasta mało pędów, albo słabe, to taka róża już się nie wzmocni, zawsze będzie jakaś słabsza.
Ja też Jolu latam z donicami Dinky i Sibeliusa, najgorsze że ciągle nie wiem gdzie je posadzić
mirkaka 16:28, 11 lip 2023

Ewa, Ela Miło mi
mirkaka 16:30, 11 lip 2023

basia3012 napisał(a)
Mirko, czy u Ciebie azalie wielkokwiatowe łapią mączniaka czy coś podobnego? Jeśli tak to co wtedy stosujesz?

Łapią, co roku, czasami pryskam, ale to nic nie daje, musiałabym od wiosny pryskać i powtarzać to co tydzień, a tego nie robię, bo nienawidzę robić oprysków
mirkaka 17:22, 11 lip 2023

A ja wróciłam z krótkiego urlopu

Ogród po tygodniu nieobecności zarósł. róże prawie wszystkie tnę bo je deszcz pozbijał.

ogrodówki i powojniki cieszą

mirkaka 17:33, 11 lip 2023

Tu ujęcia razem z nowym warzywnikiem

Warzywa bardzo dobrze rosną, nie sadziłam jakiś trudnych, ale pomidory, cukinie, kabaczki, buraczki, trochę bobu , jarmuż, fasolkę i marchewkę
Już sporo jemy, zaczynam się zastanawiać co zrobić z nadmiarem cukinii i kabaczków, myślę żeby jakoś do słoików na zimę je wsadzić
Macie jakieś sprawdzone przepisy, żeby były bez cukru ?
Jarmuż, wypycha już siatkę, będzie większy, powinnam tę siatkę zdjąć, tylko wtedy wejdą szkodniki, nie wiem co robić..
Rozumiem teraz Vitę, że ciesz ją bardziej warzywniak niż ogród ozdobny Jak dobrze rośnie to cieszy Jak marnie to zniechęca
Basieksp 19:37, 11 lip 2023

No faktycznie ogród Ci zarósł, nawet mocno Ci zarósł, ogrodówkami ja też bym chciała mieć tak pięknie zarośnięty ogród no piękne masz te ogrodówki
ewsyg 21:33, 11 lip 2023

Mira, do Ciebie to strach zaglądać, bo można się kompleksów nabawić. Pięknie masz
Makao 22:57, 11 lip 2023

A co to za odmiana ogrodówek?