Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

basia3012 23:41, 11 lip 2023

Mirko, zarówno warzywa jak i hortensje rosną Ci wspaniale. Na prawdę można nabawić się kompleksów. Jakieś czary czy co stosujesz? Cudne.
Dziękuję za odpowiedź w sprawie mączniaka na azaliach. Ja też nie lubię robić oprysków. Dlatego nie robię.
Roocika 08:00, 12 lip 2023

mirkaka napisał(a)
Tu ujęcia razem z nowym warzywnikiem

Warzywa bardzo dobrze rosną, nie sadziłam jakiś trudnych, ale pomidory, cukinie, kabaczki, buraczki, trochę bobu , jarmuż, fasolkę i marchewkę
Już sporo jemy, zaczynam się zastanawiać co zrobić z nadmiarem cukinii i kabaczków, myślę żeby jakoś do słoików na zimę je wsadzić
Macie jakieś sprawdzone przepisy, żeby były bez cukru ?
Jarmuż, wypycha już siatkę, będzie większy, powinnam tę siatkę zdjąć, tylko wtedy wejdą szkodniki, nie wiem co robić..
Rozumiem teraz Vitę, że ciesz ją bardziej warzywniak niż ogród ozdobny Jak dobrze rośnie to cieszy Jak marnie to zniechęca

Cukinie to chyba najlepiej pokroić i zamrozić

JA chyba nie mam ręki do warzyw, bo mi nie wychodzą albo to jednak chodzi o miejscówkę.

Świetny widok.
Alija 13:45, 12 lip 2023

mirkaka napisał(a)
A ja wróciłam z krótkiego urlopu

Ogród po tygodniu nieobecności zarósł. róże prawie wszystkie tnę bo je deszcz pozbijał.

ogrodówki i powojniki cieszą

Mirka, hortensje niesamowite, podziwiam. Ewa pisze o kompleksach, myślę, że ma rację, oglądając Twoje naprawdę można wpaść w kompleksy. Takie ilości kwiatów, a ja się cieszę, bo u mnie w tym roku na niektórych ogrodówkach mam po 3-4 kwiatostany jeszcze w pakach (w ubiegłym sezonie były tylko liści)
Wyjątkiem jest niebieska, która ma trochę kwiatków

Warzywnik superowy.
Muszelka 14:07, 12 lip 2023

Ogród Marzeń
mirkaka 16:35, 12 lip 2023

Basieksp napisał(a)
No faktycznie ogród Ci zarósł, nawet mocno Ci zarósł, ogrodówkami ja też bym chciała mieć tak pięknie zarośnięty ogród no piękne masz te ogrodówki

nie tylko ogrodówkami zarósł Też je lubię, szczególnie w lipcu jak kolorki są świeże
mirkaka 16:37, 12 lip 2023

ewsyg napisał(a)
Mira, do Ciebie to strach zaglądać, bo można się kompleksów nabawić. Pięknie masz

Dobra , dobra, Ty też masz się czy chwalić, róże , iryski, liliowce Liliowiec od Ciebie ma 4 łodygi z pąkami, ale jeszcze się nie otworzyły kwiaty, czekam z zainteresowaniem
mirkaka 16:37, 12 lip 2023

Makao napisał(a)
A co to za odmiana ogrodówek?

Najlepsza, stara NN
mirkaka 16:39, 12 lip 2023

basia3012 napisał(a)
Mirko, zarówno warzywa jak i hortensje rosną Ci wspaniale. Na prawdę można nabawić się kompleksów. Jakieś czary czy co stosujesz? Cudne.
Dziękuję za odpowiedź w sprawie mączniaka na azaliach. Ja też nie lubię robić oprysków. Dlatego nie robię.

Każdy ogród cudny Basiu Moje czary to w warzywniku obornik, a na rabatach kompost i nawóz
A masz mączniaka na wielkokwiatowych?
mirkaka 16:41, 12 lip 2023

Roocika napisał(a)

Cukinie to chyba najlepiej pokroić i zamrozić

JA chyba nie mam ręki do warzyw, bo mi nie wychodzą albo to jednak chodzi o miejscówkę.

Świetny widok.

Ja też przez wiele lat nie miałam ręki do warzyw, aż wymieniłam sobie glebę i zastosowałam obornik, i jakiś cud się stał, i jeszcze pilnuję i podlewam
Tylko żeby w zamrażalniku miejsce znaleźć, u mnie już całą jedną szufladę zajął szpinak
mirkaka 16:47, 12 lip 2023

Alija napisał(a)

Mirka, hortensje niesamowite, podziwiam. Ewa pisze o kompleksach, myślę, że ma rację, oglądając Twoje naprawdę można wpaść w kompleksy. Takie ilości kwiatów, a ja się cieszę, bo u mnie w tym roku na niektórych ogrodówkach mam po 3-4 kwiatostany jeszcze w pakach (w ubiegłym sezonie były tylko liści)
Wyjątkiem jest niebieska, która ma trochę kwiatków

Warzywnik superowy.

Byłam u Ciebie ale się jeszcze nie wpisałam, i widziałam Twoją niebieską, ona ma bardzo niebieski kolor, moje to mają jeszcze sporo fioletu w kolorze.
Czy ta Twoja niebieska u babci też była niebieska? Kolorujesz ją glinem? Czy może u Was taka ziemia jest bogata w glin i dlatego są niebieski
Wyjątkiem jest niebieska kwitnąca,bo to stara odmiana, jak i moje wszystkie stare odmiany.