Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

ewsyg 21:55, 24 cze 2023

Mira jaką Ty masz odmianę czereśni ?
Alija 21:05, 25 cze 2023

mirkaka napisał(a)
Wszystko kwitnie na potęgę, niektórym różom już zaczynają pierwsze kwiaty przekwitać, trzeba zaczynać je ogławiać

Mirka, jakie Ty cuda pokazujesz. Róże masz przepiękne, zestawienia kolorów obłędne, energetyczne, bajka.
mirkaka 16:03, 26 cze 2023

Gosialuk napisał(a)
Uważam tak samo jak Madzia. Pięknie dobierasz kolory. Czy możesz napisać co to białego kwitnie razem z ostrogowcem? Szałwia jakaś?
Pustynniki zjawiskowe, a Lykkefund pewnie pojawi się wkrótce w niejednym ogrodzie.

Gosiu, przepraszam, przeoczyłam Twój wpis
Przy ostrogowcu jest szałwia
Pustynniki białe już przekwitły, teraz zaczynają żółte cytrynowe i żółte trochę pomarańczowe
mirkaka 16:07, 26 cze 2023

ewsyg napisał(a)
Mira jaką Ty masz odmianę czereśni ?

Jedną kupiłam chyba 5 lat temu i to jest Regina, i druga w tym roku Rivan- ta ponoć jest tak wczesna że robaki nie zdążą jej zaatakować
mirkaka 16:11, 26 cze 2023

Basiu, Ewo, Elu, Alicjo, Miło że chwalicie i zaglądacie
Dziś masakryczny upał, już nie wiem co podlewać, susza od kwietnia, jak tak dalej będzie ogród tego nie wytrzyma, wodę pewnie zaczną reglamentować,
Najgorzej że tu u nas susza jest od kilku lat..
Joku 17:13, 26 cze 2023

U Reginy masz problem z robaczywieniem owoców? Przepraszam że drążę temat ale próbuję dojść do ładu z moimi wątpliwościami .
Mnie ta susza też przeraża. Do niedawna nasz klimat należał do bogatych w opady.
Basieksp 22:33, 26 cze 2023

Dołączam do zachwytów a pustynniki obłędnie piękne
Kasya 02:22, 27 cze 2023

mirkaka napisał(a)

Jedną kupiłam chyba 5 lat temu i to jest Regina, i druga w tym roku Rivan- ta ponoć jest tak wczesna że robaki nie zdążą jej zaatakować

U mnie juz właściwie po czereśniach
A zjadłam 1
Za to pod drzewem same pestki
Może takie dobre bo robaczywe ?
mirkaka 07:47, 27 cze 2023

Joku napisał(a)
U Reginy masz problem z robaczywieniem owoców? Przepraszam że drążę temat ale próbuję dojść do ładu z moimi wątpliwościami .
Mnie ta susza też przeraża. Do niedawna nasz klimat należał do bogatych w opady.

Nie, nie miałam na niej robaków ale wszystko przede mną Wiosną pryskam ją Jolu, może to coś daje?
mirkaka 07:53, 27 cze 2023

Kasya napisał(a)

U mnie juz właściwie po czereśniach
A zjadłam 1
Za to pod drzewem same pestki
Może takie dobre bo robaczywe ?

To zawsze największy problem z czereśniami, ptaki a szczególnie szpaki je objadają.
Chociaż u mnie w tym roku kosy, które tak lubię za śpiew, rzuciły się na moje truskawki, musiałam przykryć siatką bo bym nic nie zjadła. Czereśnia Regina mimo przesadzenia wiosną, ma owocki, dojrzewają, Za kilka dni wyjeżdżam na tydzień, oby w tym czasie mi ich ptaki nie objadły Hmm, może i ją warto przykryć siatką ?