Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jest ten kawałek ogrodu

Mój jest ten kawałek ogrodu

marzena_p 22:13, 19 kwi 2016

Wypożycz glebogryzarke ,ziemię przekotlujesz i trawę zgrabisz. Te kopanie zamęczy ciebie . To najszybszy sposób.
UlaB 22:58, 19 kwi 2016

Aga, to jak coś napisałam Ci gdzie było ich dużo do wyboru - masz blisko z roboty żeby wyskoczyć. Widziałam je tam dzisiaj ok. 16. Z daleka było widac, ze mają młodziutkie przyrosty tak jak na fotkach Katiaxx - w środku nie wiem jak wyglądały, tym bardziej co tam sie działo w doniczce. Ale z daleka wyglądały zachęcająco
katiaxx 23:45, 19 kwi 2016

UlaB napisał(a)
Aga, to jak coś napisałam Ci gdzie było ich dużo do wyboru - masz blisko z roboty żeby wyskoczyć. Widziałam je tam dzisiaj ok. 16. Z daleka było widac, ze mają młodziutkie przyrosty tak jak na fotkach Katiaxx - w środku nie wiem jak wyglądały, tym bardziej co tam sie działo w doniczce. Ale z daleka wyglądały zachęcająco

To prawda co do korzeni - to wyglądały na świeżo wykopane - i wsadzone do doniczki z ziemią u mnie są juz w gruncie, dostały kompost i wszystko ok - zwłaszcza po deszczowej nocy
aga_podlasie 09:25, 20 kwi 2016

marzena_perkowska napisał(a)
Wypożycz glebogryzarke ,ziemię przekotlujesz i trawę zgrabisz. Te kopanie zamęczy ciebie . To najszybszy sposób.

Zatrudnię męską siłę roboczą i damy radę
aga_podlasie 09:33, 20 kwi 2016

Kupiłam 3 kulki w B., trzeba trochę nad nimi popracować, ale widać w nich potencjał
Oficjalnie ogłaszam, że na ten sezon koniec zakupów bukszpanowych!

Trzeba się skupić na trawkach. Niestety, wygląda na to, że carex ID wygniły, nie wiem czy uda się z nich coś uratować, wyglądają marnie. Miskanty nie ruszają jeszcze, ciekawe czy żyją. Stipa zimy nie przeżyła. Frosted Curls wyglądają jak siano, ale widać zielone przebłyski. Jest nadzieja.
aga_podlasie 10:00, 20 kwi 2016

Jest jedna niezmordowana trawka, mozga, u mnie rusza jako pierwsza i zasiedla nowe tereny, tym razem trawnik.

Sianowata Frosted

Barwinek i wilczomlecz rozchodzą się za bardzo, część do usunięcia.

Dominika11 10:06, 20 kwi 2016

ale uroczo
zoja 10:14, 20 kwi 2016

jak się nazywa ta "niezmordowana" trawka?

ciekawa jestem czy wytrzymasz z tym zakazem
aga_podlasie 10:19, 20 kwi 2016

Trawka to mozga trzcinowata. Rozchodzi się jak perz, ale gdyby ją ograniczyć, to ładnie by wyglądała w masie.

Będę się starać
zoja 10:32, 20 kwi 2016

aga_podlasie napisał(a)
Trawka to mozga trzcinowata. Rozchodzi się jak perz, ale gdyby ją ograniczyć, to ładnie by wyglądała w masie.

Będę się starać

jak ja ją zasadziłam w zeszłym roku pod tujami to nie przybyło nawet źdźbełko - w tym roku ze złości wywaliłam
więc u mnie ten "perz" się nie sprawdził - chociaż kto wie może będę żałować