Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jest ten kawałek ogrodu

Mój jest ten kawałek ogrodu

zoja 07:53, 03 cze 2016

cudowna ta edenka
i kwieciście u Ciebie pięknie widać, że ogród dojrzewa
katiaxx 09:03, 03 cze 2016

Piękny waarzywnik - dorodny bardzo . Aga czy możesz zrobić fotkę kosaćców z pewnej odległości - żeby było widać cale - posadziłąm ich kilka w tym roku - widzę czasem fajne kępy, gesto lisci a czasem liscie sa mieczowate i nie przewieszają się i jest ich mało.
UlaB 10:33, 03 cze 2016

ale kwietnie sie zrobiło tym razem Twoje roslinki wypzredziły moje Lilowce i - jesli dobrze widze - floksy jeszcze mi nie kwitną

aga_podlasie napisał(a)

moge sie zapisac na sadzonke tego bodziszka?
aga_podlasie 10:57, 03 cze 2016

Marzenaka napisał(a)
Ciekawie u ciebie. Pozdrawiam.

Witaj, zapraszam częściej
aga_podlasie 11:02, 03 cze 2016

zoja napisał(a)
cudowna ta edenka
i kwieciście u Ciebie pięknie widać, że ogród dojrzewa

Porównuję sobie czasem zdjęcia, nawet sprzed roku to wtedy widać, że wszystko rośnie
Edenkę kocham
aga_podlasie 11:07, 03 cze 2016

katiaxx napisał(a)
Piękny waarzywnik - dorodny bardzo . Aga czy możesz zrobić fotkę kosaćców z pewnej odległości - żeby było widać cale - posadziłąm ich kilka w tym roku - widzę czasem fajne kępy, gesto lisci a czasem liscie sa mieczowate i nie przewieszają się i jest ich mało.

Zrobię fotkę, oczywiście. Kosaćce syberyjskie mają wąskie listki. Długo sterczą do góry, przewieszają się dość późno. Mam jeszcze żółte, one mają liście szerokie. Obfocę to będzie widać wszystko.
UlaB 11:17, 03 cze 2016

Aga, to jeszcze jak Ci sie rozrosną kosaćce to tez chetnie bym przygarneła kawałek karpy

Moja edenka fajnie zapączkowana ale jeszcze nei kwitnie, natomiast pierwszy kwiat rozwinęła baron girod de lain. Rozwijają sie tez powoli lavender ice i munstead wood - ta ostatnia zapączkowana bez porównania bardziej niz rok temu - bedzie pachniało Pozostałe w pakach i widze roznice w ich iolosci w stosunku do ubieglego roku.

Powiedz mi czy kupujac ciski zajrzalas na byliny? Mają juz powystawiane?
aga_podlasie 11:22, 03 cze 2016

UlaB napisał(a)
ale kwietnie sie zrobiło tym razem Twoje roslinki wypzredziły moje Lilowce i - jesli dobrze widze - floksy jeszcze mi nie kwitną

moge sie zapisac na sadzonke tego bodziszka?

Oczywiście poczytam kiedy najlepiej dzielić.

Ten liliowiec jest bardzo wczesny. Kwitnie obficie ale krótko, później już tylko zdobią liście. Floksy? Nie, ostróżka, dopiero się rozkręca.
UlaB 11:29, 03 cze 2016

a, czyli to fioletowe na ostatniej fotce to był goździk uf, zdziwiłam się z lekka u mnie tez ostrózki sie zbierają
Kwitnienie tego Twojego liliowca jest niesamowite - w zyciu nie widziałam takiej ilosci kwiatów na liliowcu - swietny jest! U mnie jeszcze na zadnym chyab nei widac nawet pąków - zwykle mam je w lipcu o ile dobrze pamietam.

A teraz z innej beczki - zwróciłąs moze uwage czy jest dzisiaj duzo kwiatów na giełdzie? Moze bym sie wybrała dokupic to i owo...
aga_podlasie 11:40, 03 cze 2016

To po kolei:
kosaćce oczywiście, miałam dzielić i tak w tym roku.
Co do róż to zaskoczyła mnie Crocus, jest tak wielka, nie sądziłam, że u mnie taka róża może urosnąć. Zapączkowana pięknie. Inne powoli się zbierają. Tegoroczne różnie, np. Ascot ma kilka listków dopiero. Ale Larissa i Bailando będą kwitły.

Zajrzałam na byliny, cienko. Czego konktretnie szukasz? Obejrzałam wszystkie
Chciałam kupić świecznicę, ale się zakręciłam i zapomniałam. Muszę jeszcze raz pojechać.

Jest dziś dużo na giełdzie. W piątki zawsze jest dużo, najmniej w poniedziałek.