Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jest ten kawałek ogrodu

Mój jest ten kawałek ogrodu

aga_podlasie 12:23, 30 sie 2017

Do sadźca strach podchodzić, aż się rusza cały

aga_podlasie 12:28, 30 sie 2017

Ula, Twoje ID podzielone, pięknie się przyjęły, to tylko niewielka ich część, za rok będą już bardzo widoczne na rabacie
UlaB 14:54, 30 sie 2017

swietny rozchodnik, energetyczny kolor
Sadziec boski - szkoda ze u mnie nie ma na niego miejsca
Co do little lime - moja jest 2-letnia - tez tne nisko. To chyba nie to.
Wczoraj przegladalam all... dzial hortki i widzialamcos podobnego do Twojej PW ale za nic nie pamietam jaka miala nazwe

Chcesz wiecej ID? Mam jeszcze w jednym miejscu do usuniecia - chce tam zrobic rewolucje i ID juz sie nie zmiesci. Bylaby moze okazja na kawke

U mnie najpierw praca na maxa, potem gdy juz zaczelam urlop to jednak inne sprawy byly do ogarniecia no i odpoczynek sie nalezal. Ogrodek w tym roku zyje swoim zyciem ale nie jest tragicznie daje rade z moim brakiem czasu Za szybko zlecialy ostatnie 2 miesiace.
aga_podlasie 16:10, 30 sie 2017

Jeśli miałabyś wyrzucać ID, to chętnie przygarnę. Jeszcze w tym roku tą rewolucję planujesz, czy wiosną?

Plan na najbliższy czas w moim ogrodzie - "wykończyć" szpaler z lip. Żeby nie było nieporozumień, mają żyć, już są posadzone, ale brakuje im w nóżkach kamyczków. Do tego w kilku miejscach chcę mieć obrzeża z kostki granitowej, do ułożenia ich jest potrzebny eM a on buduje drewutnię i nie ma na to czasu. Więc i moje rewolucje na rabatach, zależne trochę od niego, stoją w miejscu.
UlaB 17:13, 30 sie 2017

w tym, bo wiąże sie to z przesadzeniem piwonii
tylko czy zdążę... dam znac jak sie wezme za robote
marzena_p 18:41, 31 sie 2017

Chcesz na starość w cieniu lipy się skryć . O lipach na ogrodowisku cisza , skąd wzięłaś taki pomysł . One sporo miejsca zajmą .
aga_podlasie 12:12, 01 wrz 2017

marzena_p napisał(a)
Chcesz na starość w cieniu lipy się skryć . O lipach na ogrodowisku cisza , skąd wzięłaś taki pomysł . One sporo miejsca zajmą .

A nawet w cieniu sześciu lip... Są prowadzone na płasko, rozpięte na linkach. Przycinanie powinno zahamować ich wzrost.
Dlaczego akurat lipa? W miejscu, w którym je posadziłam, jest dość mokro. Zapewne nie wytrzymałby tam grab ani buk. Liczę na to, że lipy dadzą radę. Poza tym mają piękne, duże liście, znoszą nasz klimat i spodziewam się odkryć jeszcze wiele innych ich zalet
zoja 12:18, 01 wrz 2017

aga_podlasie napisał(a)

A nawet w cieniu sześciu lip... Są prowadzone na płasko, rozpięte na linkach. Przycinanie powinno zahamować ich wzrost.
Dlaczego akurat lipa? W miejscu, w którym je posadziłam, jest dość mokro. Zapewne nie wytrzymałby tam grab ani buk. Liczę na to, że lipy dadzą radę. Poza tym mają piękne, duże liście, znoszą nasz klimat i spodziewam się odkryć jeszcze wiele innych ich zalet

poprosiłabym zdjęcie tych lip na płasko bardzo
aga_podlasie 12:25, 01 wrz 2017

Zoja, trudno o dobre zdjęcie, bo to początki dopiero, gałązek zbyt wiele nie ma, ale może coś widać.
Chcesz coś takiego u siebie?

Anda 12:25, 01 wrz 2017

Slicznosci pokazujesz Wszystko takie dorodne. Nawet ta maciupka hortka
Lipy bardzo dobrze nadaja sie do prowadzenia i ciecia Super, ze sie na nie zdecydowalas
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies