Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jest ten kawałek ogrodu

Mój jest ten kawałek ogrodu

marzena_p 09:42, 06 sty 2016

Ja na swoich panów w ogrodzie nie mam co liczyć. Ogród mówią że to mój wymysł, dla nich trawa by wystarczyła. Starszy 18 nie wiedział że truskawki i maliny w ogrodzie są. Mąż na targi pojedzie razem, taka jego pomoc.
marzena_p 13:12, 06 sty 2016

Na ten pasek przy chodniku szukam pomysłu.
aga_podlasie 17:47, 06 sty 2016

Chcesz zostawić ten pasek trawy między chodnikiem i rabatką? Możnaby poszerzyć rabatę, pewnie się źle kosi taki wąski pas. Bardzo wdzięczne miejsce do zagospodarowania. Na wiele sposobów.
Nie wiem co lubisz. Ja ostatnio lubię mniej kolorowo, np. jeśli chcesz róże, to ja bym posadzila w zbliżonych do siebie kolorach. Albo w jednym kolorze.
Same trawy z tawułką to za mało tam. Przydałoby się jeszcze coś wyższego i trawy jako uzupełnienie.
marzena_p 19:17, 06 sty 2016

W tym miejscu od 10 jest słońce, dla róż nie szkodzi ?
aga_podlasie 20:34, 06 sty 2016

Róże właśnie potrzebują słonecznego miejsca.
UlaB 22:43, 06 sty 2016

Róże, troche byli i traw - takie moje zdanie. Pachniec bedzie i tętnic życiem. Bedzie bosko!
I tez mysle, ze warto usunąć ten paseczek trawy. Ile to ma szerokości od kostki do lewgo brzegu rabatki?
Jakiego koloru masz tam te tawuły? Jak coś mozesz dac pomiędzy nie szczepioną wyżej trzmielinę. Albo porozsadzać na cała długość i uzupełnić różami, bylinami i trawami.
Skoro nie masz pomocy w chłopakach, to jak coś wzywaj do pomocy - czasu mam mało, ale w słusznej sprawie i dla zakwasów znajdę (zobaczyłam dzisiaj swoje zdjęcie sprzed 15 lat - nei sądziłam że byłam tyle szczuplejsza )
marzena_p 22:57, 06 sty 2016

Ten pasek ma 50-60 cm i to jego chcę zagospodarować. Długość jego to szerokości domu. Obok jest rabata prostokątna. Łączyć tego na razie nie planuję. Lubię pomału w ziemi się grzebać, coś wymyślać, z sąsiadką pogadać..
aga_podlasie 15:23, 07 sty 2016

UlaB napisał(a)
Róże, troche byli i traw - takie moje zdanie. Pachniec bedzie i tętnic życiem. Bedzie bosko!
I tez mysle, ze warto usunąć ten paseczek trawy. Ile to ma szerokości od kostki do lewgo brzegu rabatki?
Jakiego koloru masz tam te tawuły? Jak coś mozesz dac pomiędzy nie szczepioną wyżej trzmielinę. Albo porozsadzać na cała długość i uzupełnić różami, bylinami i trawami.
Skoro nie masz pomocy w chłopakach, to jak coś wzywaj do pomocy - czasu mam mało, ale w słusznej sprawie i dla zakwasów znajdę (zobaczyłam dzisiaj swoje zdjęcie sprzed 15 lat - nei sądziłam że byłam tyle szczuplejsza )

To jak lubisz mieć zakwasy, to ja mam takie zajęcia na wiosnę, które je zapewnią
aga_podlasie 15:35, 07 sty 2016

Plan prac na ten rok. Wstępny
- opaska wokół domu z kostki granitowej
- drewutnia
- schody przed wejściem do domu z deski kompozytowej, takiej jak taras
- placyk wypoczynkowy z panelem drewnianym, projekt poniżej, jeszcze proporcje nie do końca określone
- rabata hortensjowa wzdłuż płotu, około 40m2, na razie jest trawnik
- rabata trawiasta, około 50m2, też na razie trawnik
Nad projektami dwóch ostatnich rozmyślam w wolnych chwilach.
Pewnie jeszcze coś się pojawi w międzyczasie. Wszystkie te rzeczy planujemy zrobić sami, więc czasu na nudę nie będzie.

marzena_p 16:35, 07 sty 2016

Plany że ho ho.Altanka jakaś jest w planach ?