Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jest ten kawałek ogrodu

Mój jest ten kawałek ogrodu

aga_podlasie 18:47, 07 sty 2016

Może z czasem będzie jakaś altanka. Na razie jest rozbudowany latem taras, którym trzeba się nacieszyć. A ten placyk będzie pod basen dzieci albo trampolinę. Zastanawiam się tylko nad jego nawierzchnią.
UlaB 20:58, 07 sty 2016

aga_podlasie napisał(a)

To jak lubisz mieć zakwasy, to ja mam takie zajęcia na wiosnę, które je zapewnią

na sadzenie mogę się zapisać

plany macie wow !!
Anda 21:02, 07 sty 2016

Fajne masz plany. Na pewno ładnie będzie to wyglądać.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
aga_podlasie 21:08, 07 sty 2016

Dziewczyny, doradzcie z czego można zrobić nawierzchnię na takim placyku. Ja myślałam o jakimś grubym żwirze, ale nie wiem czy to się sprawdzi.
Anda 21:13, 07 sty 2016

Nie wiem jak żwir się sprawdzi pod basenem... Może jakieś otoczaki?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
aga_podlasie 21:16, 07 sty 2016

Ale jak to taki basenik nie na stelażu tylko stojący na ziemi, to nie będą się im te kamyczki wbijać w p***?
Zawsze była trawa pod basenikiem. Ale później wyglądała tragicznie w tym miejscu.
marzena_p 22:41, 07 sty 2016

Pod basen kostka a może maty takie jak w piaskownicy.
UlaB 00:49, 08 sty 2016

Niektórzy tutaj mają sztuczną trawę pod basenem. A może po prostu piasek daj? Kostka jakos mi sie nie widzi.
My stawiamy po prostu na trawniku. Jakos tak sie co roku układa, że składamy basen przed wyjazdem na urlop, robimy wtedy drobną rekultywację i po powrocie zwykle juz całkiem niezle jest zarośnięte - klepiska nie widac.
aga_podlasie 15:10, 08 sty 2016

Piasek w stronę żwirku, tak na razie myślę. Zobaczę jak to miejsce będzie wyglądało po zdjęciu darni, bo trudno mi to sobie teraz wyobrazić.
Żeby już można było coś zacząć robić...
jona 00:12, 09 sty 2016

Piasek mi by się podobał, bo to by było jak kawałek plaży z wodą . Należałoby wymyślić sposób jak nie nanosić tego piasku do wody.