Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 20:53, 05 lis 2015

roma2 napisał(a)
Sylwio! Aniu! Aż się rozczuliłam! (to chyba przypadłość starcza, dawniej nie ryczałam tak co chwilę) Moje dziewczyny kochane!

Oj ty "staruszeczko" od siedmiu boleści kochana, podać ci chusteczkę? czy już łezki osuszyłam Świat jest okrutny, był i pewnie będzie najważniejsze, że są ludzie którzy starają się z tym walczyć
sylwia_slomc... 20:55, 05 lis 2015

anka_ napisał(a)
Co do ryczenia- Powiem wam dziewczyny że jeden z moich psiaków przybłąkał się do na w zimę. Mrozy ponad 30stopni a on całą zimę pod jałowcem spędził. Dopiero po przeszło dwóch latach dał się zapakować do samochodu, żeby jechać na szczepienie. Nawet sobie nie wyobrażacie jego miny i tych łez jakie leciały mu po pysku. Siedział grzecznie i się trząsł. Ile musiał taki psiak przejść? Ja jechałam z nim i wyłam. Ale jaka była radość jak po szczepieniu wsiadł z powrotem do samochodu i jechał do domu... Drugi blizny po przejściach będzie miał do końca życia.

Człowiek potrafi być potworem....

Niestety wśród zwierząt się to nie zdarza......to ludzie wyspecjalizowali się w okrucieństwie
sylwia_slomc... 20:59, 05 lis 2015

Romcia nie płacz miały szczęście , trafiły na Anię
Dorota123 21:19, 05 lis 2015

Przyszłam zgłosić, że mój dostawca róż uznał reklamację i przysłał mi dwie nowe ładne róże.
sylwia_slomc... 21:28, 05 lis 2015

Dorotko lecę zobaczyć
Mala_Mi 08:20, 06 lis 2015

Widać żeś chora..... ze strusia zrobił się żółwik.....
sylwia_slomc... 10:57, 06 lis 2015

Mala_Mi napisał(a)
Widać żeś chora..... ze strusia zrobił się żółwik.....

w nocy zaczęłam antybiotyk bo rozkładało mnie na amen.......i jest już duża poprawa czyli leczenie trafione Zależy mi żeby być na jako takim chodzie bo jutro mam do pomocy eM , a zaraz 11 listopada to też bym chciała wykorzystać i pokończyć zaczęte tematy...........no i porządki ogrodowe jeszcze mi wiszą nad głową, ale dziś za oknem dalej mleko jest......nie zachęca do wyjścia
sylwia_slomc... 11:05, 06 lis 2015

siedzę w domu, śledzę forum , przeglądam różne ogrodowe strony, czytam watki ............i się siebie boję bo pomysły mi strzelają z lotem błyskawicy......dostałam od teściowej zamiast prezentu ciut gotówki i wyszukałam sobie w necie do ogrodu.......wiatrak, drewniany, ruchomy ........nie drogi a sporych rozmiarów.....prosto od producenta jak się jeszcze załapie to sobie dzisiaj zamówię.......myślę o nim gdzieś w pobliżu rabaty z różami okrywowymi, a łąką.......co myślicie będzie pasował?

a w przyszłości chyba bym chciała, żeby mi na ścianie bacówki nad suchą rzeką eM zrobił z palet młyn wodny.....w sensie samo koło.....atrapę......ciekawe czy sobie poradzi z wykonaniem.............ale to odległy plan, jeszcze może ulec zmianie
07_Rene 11:24, 06 lis 2015

O wiatraku mam się wypowiedzieć, czy jakieś inne plany jeszcze masz? Ogólnie jestem na bieżąco u Ciebie, to nie wiem czy mi coś umkneło?
Moim zdaniem taki drewniany wiatrak pasuje do Twojego ogrodu. Ja trochę się boję takich dużych okazji, bo łatwo mozna się naciąć, ale ogólnie pomyssł trafiony.
margaretka3 11:29, 06 lis 2015

Sylwio, wrzuć linka ze zdjęciem. Są różne wiatraki, wybierz najprostszy, zeby za bardzo wydziwiony nie był. W postocie urok Jak dla mnie