Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pan Maluśkiewicz

Pan Maluśkiewicz

MirellaB 11:18, 08 gru 2016

Karola ja na Twoim miejscu bym sobie w tym roku dała spokój z pierniczkami.

Jak u Was ze zdrowiem?
Jutro jadę z Jakubem do kontroli.
MirellaB 11:22, 08 gru 2016

To ja jednak miałam luksus wprowadzając się na święta do nowego, wykończonego, umeblowanego, czyściutkiego domu.
Ale najważniejsze jest, żeby być razem z bliskimi i cieszyć się nawet z najmniejszych rzeczy
Mixtoorka 11:24, 08 gru 2016

MirellaB napisał(a)
Karola ja na Twoim miejscu bym sobie w tym roku dała spokój z pierniczkami.

Jak u Was ze zdrowiem?
Jutro jadę z Jakubem do kontroli.

Coś Ty pierniczki muszą być . Uwielbiam jak pachną w domu. Powolutku wszystko sobie zrobię. Na spokojnie biorę te święta i remont.

Wiktoria trochę przeziębiona, jak padnie to padnie. Smarczy i trochę chrypnie. Ale ogólnie trzymamy się. I ja już lepiej.

A Kubulek dobrze? Oby do wiosny i będzie lepiej. Planujecie jeszcze pierniczkową zabawę?
Mixtoorka 11:31, 08 gru 2016

MirellaB napisał(a)
To ja jednak miałam luksus wprowadzając się na święta do nowego, wykończonego, umeblowanego, czyściutkiego domu.
Ale najważniejsze jest, żeby być razem z bliskimi i cieszyć się nawet z najmniejszych rzeczy

Tak to jest mega luksus , ale wiesz każdy dom w końcu się zestarzeje i trzeba remontować. Przypuszczam, że do świąt powinniśmy być po najgorszym. Czas leci szybko. Tej myśli się trzymam a później już będę oczekiwała na kuchnię.

Mirellko a pookrywałaś swoje róże, tzn. zrobiłaś im już kopczyki czy nie? W żwirku to wiem, że nie. Chyba wezmę się w weekend i uporządkuję Jude i Mme Issac.

Ciemierniki miałam całe w pąkach, wracam do domu to ciemno, wychodzę też ciemno. Nawet nie zaglądałam do nich. Ciekawe czy kwitną.
Kawa 11:58, 08 gru 2016

sie zapierniczkowałaś
wszędzie pierniki

a ja mam czas hihih
MirellaB 12:18, 08 gru 2016

Karolka żeby tylko Twoje dziewczyny na święta się nie rozchorowały.
Kuba z anginy w oskrzela - masakra. Dobrze, że poszłam do kontroli, bo ten kaszel bardzooooo mi się jego nie podobał.

Nie bardzo mi się chce znowu piec pierniczki, ale chyba jednak będę piekła, bo radość Kubusia bezcenna, a Twój przepis dość łatwy więc dla mnie

Róże posadzone w październiku zakopczykowałam korą, ale niby to nie jest najlepsze rozwiązanie tzn. kopczyki z ziemi są lepsze. Trochę ziemi w worku miałam to obsypałam, ale też zauważyłam, że pod dwoma krzakami ziemia usiadła i miejsce okulizacji mam nad ziemią, a sadziłam 3 cm pod ziemią. Muszę ziemię dokupić i podsypać. Tam gdzie mam kamyczek to kopczyków nie robiłam.
Nadal mam niezabezpieczone róże w donicach na tarasie. Czekam na pomoc, bo samej trudno mi docieplić.
Basilikum 14:02, 08 gru 2016

remontowego balaganu nie zazdroszze ale piernizkow to juz tak i z tej zazdrosci zaraz bede sama piekla
Mixtoorka 15:08, 08 gru 2016

Kawa napisał(a)
sie zapierniczkowałaś
wszędzie pierniki

a ja mam czas hihih

nie, nie, spokojnie pierniczki puki co jeszcze w planach ale będą pomimo wszystkiego
Mixtoorka 15:19, 08 gru 2016

MirellaB napisał(a)
Karolka żeby tylko Twoje dziewczyny na święta się nie rozchorowały.
Kuba z anginy w oskrzela - masakra. Dobrze, że poszłam do kontroli, bo ten kaszel bardzooooo mi się jego nie podobał.

Nie bardzo mi się chce znowu piec pierniczki, ale chyba jednak będę piekła, bo radość Kubusia bezcenna, a Twój przepis dość łatwy więc dla mnie

Róże posadzone w październiku zakopczykowałam korą, ale niby to nie jest najlepsze rozwiązanie tzn. kopczyki z ziemi są lepsze. Trochę ziemi w worku miałam to obsypałam, ale też zauważyłam, że pod dwoma krzakami ziemia usiadła i miejsce okulizacji mam nad ziemią, a sadziłam 3 cm pod ziemią. Muszę ziemię dokupić i podsypać. Tam gdzie mam kamyczek to kopczyków nie robiłam.
Nadal mam niezabezpieczone róże w donicach na tarasie. Czekam na pomoc, bo samej trudno mi docieplić.

Mirellko mała może się rozłożyć, liczę że w razie takiego rozwoju sytuacji do świąt się ogarnie.

Oskrzela to paskudnie, paskudnie. Musisz teraz dać mu dojść do siebie zanim pójdzie do przedszkola. Moja lekarka nie daje antybiotyków, pulicortowymi inhalacjami mi Wiktrorię z zapalenia płuc wyciągnęła. Trwało to długo ale warto było (pomimo moich zwątpień, trzeba było czasu).

Zdrowia na święta życzę Kubulkowi i Wam. Pierniczki to świetna zabawa dla dzieci. Radość bezcenna

Teraz nie ma tragedii bo ocieplenie ale myślę, że grudzień to już taki miesiąc, że wszystko możliwe.Też będę kopczykować. Całe szczęście, że pogoda nas nie pospiesza za mocno. W zeszłym roku klony okrywałam w styczniu dopiero.
Basilikum 20:04, 09 gru 2016

ha juz pierwsze zjadlam ciekawa jesem czy kolejne doczekaja sie dekorowania