Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pan Maluśkiewicz

Pan Maluśkiewicz

Mixtoorka 15:01, 10 mar 2017

kaisog1 napisał(a)
Karolina z maści podobny Moja jest masywna jak kulturystka, pysk owczarka niemieckiego, oczy i uszy spaniela

Tu na zdjęciu był piękny, szczupły i młody. Starszy był podobniejszy do Twojej psi
Mixtoorka 15:02, 10 mar 2017

MirellaB napisał(a)
Już myślałam, że masz pieska.
U mnie w okolicach się błąka piesek sierotka

Mirellko mam dwoje dzieci i męża i świnkę morską.
Kacha123 22:20, 11 mar 2017

Cześć Karola! Piękna kuchnia! Z rurą klops, ale taka złośliwość rzeczy martwych. Jak nie dokupisz płytek, to może jakiś pas mozaiki? Trzymam kciuki.
MirellaB 23:39, 14 mar 2017

Na fotki przyszłam - pewnie nie zdążyłaś cyknąć
Cierpliwie poczekam
W czwartek lub piątek będę miała zamówione róże z Rosarium
Mixtoorka 08:16, 15 mar 2017

Ale fajnie, ja ciągle nie jestem przekonana czy róże u mnie przed domem to dobry pomysł. Musiałabym mieć nawadnianie zrobione, bo tak to będzie różom ciężko i nie będą wyglądały.
Ale i na to przyjdzie czas. Zaczynam czuć oddech komunii, latamy z zaproszeniami.

Zrobiłam parę fotek na szybko- specjalnie dla Ciebie moje kolorki

Mixtoorka 08:17, 15 mar 2017

A to miejsce dobrze widzę okna w kuchni. Uwielbiam je

Mixtoorka 08:23, 15 mar 2017

Gdy wróciłam z pracy to przywitały mnie moje najpierwsze krokusy co to za radość

mały jeden z przodu domu

i maleńki hiacynt, dzielny przeżył przyduszenie jodłą, jak widać wióry są wszędzie. Musze dosypać kory bo wygląda to okropnie, szczególnie z góry gdy patrzę przez okno.

Na trawniku maluśkiewiczowym pojawiają się pierwsze krokusiki. Liczę na łąkę kwietną Krokusy w trawniku powodują, że nie można zrobić wiosnennej wertykulacji. Pozostanie grabienie po kwitnieniu, dosiewka i nawożenie.

Turzyca evergold wygląda bardzo dobrze. Oby późniejsze przymrozki jej nie zaszkodziły, tak jak zeszłoroczne.

Mixtoorka 08:26, 15 mar 2017

Kacha123 napisał(a)
Cześć Karola! Piękna kuchnia! Z rurą klops, ale taka złośliwość rzeczy martwych. Jak nie dokupisz płytek, to może jakiś pas mozaiki? Trzymam kciuki.

Kasiu dziękuję, już ogarnęłam się w kuchni, wiem co gdzie mam już nie szukam.
Złośliwość- musimy całą instalację wodną wymienić, może to dobre ostrzeżenie w czas. Do rozwalenia dwie łazienki Żyjemy sobie z dziurą w ścianie i cieszymy się, że wodę mamy

Basilikum 15:08, 15 mar 2017

ale asz piekne widoki z okna
kompozycje wiosenne super ale ta w koszyku najbardziej mi sie podoba

ale bedzie demolka lazienkowa och
MirellaB 15:38, 15 mar 2017

Karolka, ale wiosenne donicowe śliczności. Na kolorowo tak powinno wiosną być - super

Jednak zimozielone to zimozielone tak jak Madżenka pisała robią dobrą robotę. Miejsce które widzisz z okna cały rok jest urokliwe. A ja dumam co u siebie zmienić. Na igiełkowej ścięłam trawy i rabata wygląda super. Natomiast na bylinowej po ścięciu traw jest pusto. Okropnie ta rabata wygląda o tej porze roku i to na wprost tarasu brrrrrrrr. Zaczynam dojrzewać do kolejnej zmiany. Muszę tam zacząć zimozielone sadzić, bo nie ma ani jednego. Tylko gdzie - jak kiedy miejsca brak

Jestem pod wrażeniem Twoich Evergoldów. Pięknie po zimie wyglądają. Muszzę je moim pokazać, a niech im będzie wstyd.

Karola, a w czym masz problem, żeby róże podlewać? Nawadnianie musisz mieć? Ja nie mam i z węża leję - bardzo to lubię