Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pan Maluśkiewicz

Pan Maluśkiewicz

MirellaB 22:36, 26 cze 2017

Jude tak krótko trzyma kwiat? Myślisz, że im będzie starsza to krzew będzie mógł być bez podpierania?
Mixtoorka 09:49, 27 cze 2017

Tak, Jude trzyma krótko kwiat. I to jest jej poważna wada uważam, ale nie znam się na różach angielskich, z resztą na żadnych Wolałabym, żeby kwiat trzymał się dłużej, ale ...

Wiesz, podobno angielki tak mają, że są wiotkie za młodu Ale czy da radę zupełnie bez podpierania? Ciężko powiedzieć. Kwiaty przewieszają się.

W tym roku wygląda co najmniej dziwnie. Wypuściła wysokie 3 przyrosty tylko w części krzewu ..., za to z pąkiem na końcu. A pierwszy kwiat był taki zawinięty.
Ona kwitnie później, więc na ocenę przyjdzie jeszcze czas. Mam wrażenie, że dla niej to dopiero wiosna. No i stanowisko ma południowo- zachodnie.

Myślę, że róże trzeba mieć ze 3 lata u siebie, by móc coś powiedzieć. Czyli ja jeszcze ze 2
Mixtoorka 15:50, 27 cze 2017

A gdybym wykopała bukszpan z działki teraz? Czy dać sobie na wstrzymanie do sierpnia? Wys. ok. 50cm.

Hodowla własna od maleńkości, wiec system korzeniowy nie wiem gdzie jest
malkul 17:20, 27 cze 2017

rózano u ciebie na całego
siakowa 19:44, 27 cze 2017

Mixtoorka napisał(a)
A gdybym wykopała bukszpan z działki teraz? Czy dać sobie na wstrzymanie do sierpnia? Wys. ok. 50cm.

Hodowla własna od maleńkości, wiec system korzeniowy nie wiem gdzie jest
ppczekaj na kilka dninochlodzenia. Wykopywalam wlasniw niwdwano takoe wysokoe...jesli masz mozliwosc wykppanao z.duzo bryla korzeniowa to przezyje. Moj jedenntaki zyje...drugi ktprego trzeba bylo prawie wkarczowac zeby wydostac- padl.
MirellaB 23:41, 27 cze 2017

Karola dziękuję za wyczerpującą informację o Jude Nadal jest na mojej liście zakupów.

Tak patrzyłam dzisiaj na moje róże i stwierdzam, że są gorsze niż w pierwszym sezonie. Co się z nimi stało nie mam pojęcia, ale mam nadzieję, że w przyszłym roku się wezmą. O Summer Song Ci pisałam, że beznadziejna.
Pomponella chyba zdziczała. Kwiaty zamiast pełnych pomponów ma puste takie podobne do The Fairy

Honey Milk zrobiła się kwiatowa drobnica ehhhh każda na coś
Mixtoorka 10:16, 28 cze 2017

siakowa napisał(a)
ppczekaj na kilka dninochlodzenia. Wykopywalam wlasniw niwdwano takoe wysokoe...jesli masz mozliwosc wykppanao z.duzo bryla korzeniowa to przezyje. Moj jedenntaki zyje...drugi ktprego trzeba bylo prawie wkarczowac zeby wydostac- padl.

O takich chłodnych dni mamy dostatek...znajdzie się jakiś. Spróbuję
Mixtoorka 10:58, 28 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Karola dziękuję za wyczerpującą informację o Jude Nadal jest na mojej liście zakupów.

Tak patrzyłam dzisiaj na moje róże i stwierdzam, że są gorsze niż w pierwszym sezonie. Co się z nimi stało nie mam pojęcia, ale mam nadzieję, że w przyszłym roku się wezmą. O Summer Song Ci pisałam, że beznadziejna.
Pomponella chyba zdziczała. Kwiaty zamiast pełnych pomponów ma puste takie podobne do The Fairy

Honey Milk zrobiła się kwiatowa drobnica ehhhh każda na coś

Hmmm. Ja myślę Mirellko, że nam brakuje doświadczenia. Coś robimy nie do końca dobrze. Albo nawożenie, albo stanowisko, albo sezon teraz deszcz morduje moje róże- robią się mumie na rabatówkach.

Honey Milk masz w donicach, one mogą być mniejsze bo warunki donicowe zawsze są gorsze.

Summer song chcesz przesadzić, daj jej słoneczne miejsce, pewnie będzie lepsza.

Jude kocham taka jaka jest

Mixtoorka 10:58, 28 cze 2017

malkul napisał(a)
rózano u ciebie na całego

Epidemia
bql3 10:18, 30 cze 2017

Karolina - macham, pozdrawiam i proszę Cię nieskromnie o fotki z ogrodu bo tylko się rozpisujesz a o wrzuceniu jakiś zdjęć zapominasz ( nawet tych z " Epidemii" )

pozdrawiam
Jan

ps. ja zaś dalej totalnie leniuchuję a przy herbaciarni w ogrodzie to już kompletnie nic nie robię...