Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pan Maluśkiewicz

Pan Maluśkiewicz

Mixtoorka 10:25, 30 cze 2017

bql3 napisał(a)
Karolina - macham, pozdrawiam i proszę Cię nieskromnie o fotki z ogrodu bo tylko się rozpisujesz a o wrzuceniu jakiś zdjęć zapominasz

gorąco pozdrawiam
Jan

No fiesz! Ledwo co wklejałam, u mnie albo moje gadanie albo zdjęcia .

Dziś leje, nie będzie fot.
bql3 10:28, 30 cze 2017

no a u mnie pełne słońce! i powtórka z dnia wczorejszego - look'nij do mojej herbaciarni tam nowe fotki wkleiłem - zapraszam

Jan

ps. i lecę na ogród, taka pogoda bo jacuzzi już czeka
alis 23:55, 01 lip 2017

Karolciu, twój Maluśkiewicz jest bardzo pojemny, masz tyle pięknych roślin, super skomponowane rabaty, bardzo mi się u Ciebie podoba.
A róże miodzio, pospaceruję jeszcze sobie troszeńkę
Szkoda, że fotki komunijne przegapiłam.
inka74 21:15, 02 lip 2017

Karola - piękny busz masz. I chyba twój ogród jest z gumy. Gdzie ty te wszystkie różane nabytki upychasz? U mnie w tym roku przymrozki wiosenne i zima dziwna mocno osłabiła róże. Nawet najstarsza ukochana 5-letnia róża bardzo mocno zmarzła a co dopiero nieukorzenione dobrze nowe angielki. Jude mam jeszcze w pąku. Summer Song też. Obie delikatne i wiotkie. Young Lycicas wysoka sama w sobie róża, ma 20 cm. No cierpliwości się uczę. Daj swoim trochę czasu bo śliczne odmiany masz u siebie.

Mixtoorka 12:18, 06 lip 2017

inka74 napisał(a)
Karola - piękny busz masz. I chyba twój ogród jest z gumy. Gdzie ty te wszystkie różane nabytki upychasz? U mnie w tym roku przymrozki wiosenne i zima dziwna mocno osłabiła róże. Nawet najstarsza ukochana 5-letnia róża bardzo mocno zmarzła a co dopiero nieukorzenione dobrze nowe angielki. Jude mam jeszcze w pąku. Summer Song też. Obie delikatne i wiotkie. Young Lycicas wysoka sama w sobie róża, ma 20 cm. No cierpliwości się uczę. Daj swoim trochę czasu bo śliczne odmiany masz u siebie.

Dziękuję!

Ja z tych cierpliwie czekających. Jak już roślinkę mam to mogę czekać,aż pokaże swoje piękne oblicze. Gorzej z czekaniem, na roślinkę

Muszę zająć się moim buszem, bo nieco za gęsto mam już w tym roku. Ale cieszę się, o takiej gęstwinie marzyłam

W tym roku lato nas nie rozpieszcza- zimno 18 stopni i często pada. Sporo róż z przedogródka nie rozwija pąków.

Jude wypuściła z jednej strony krzewu 3 grube i wysokie pędy a na końcu są pączki kwiatowe Druga strona krzewu dobre 30 cm niższa, może jeszcze ruszy. Kwitła 2 kwiatkami.
Mixtoorka 12:22, 06 lip 2017

alis napisał(a)
Karolciu, twój Maluśkiewicz jest bardzo pojemny, masz tyle pięknych roślin, super skomponowane rabaty, bardzo mi się u Ciebie podoba.
A róże miodzio, pospaceruję jeszcze sobie troszeńkę
Szkoda, że fotki komunijne przegapiłam.

Alicjo dziękuję. W tym roku widzę już jak rośliny się zmieniają. Vanillki są może mało gęste ale za to pędy mają znacznie grubsze- to ich 3 lato.

Nawet Jude ma mocniejsze pędy.

Szałwię będę dzieliła bo jest za wielka.

Hosty oszalały tego roku, liście mają takie wielkie, że muszę połowę ich wysadzić. Zasłaniają mi hakone, które uwielbiam bardziej
Mixtoorka 09:29, 07 lip 2017

Wakacje...trochę padało i trawa porosła. QMoże i nie wygląda, ale są tacy co się cieszą
Mixtoorka 09:38, 07 lip 2017

nicol21 20:38, 09 lip 2017

Super, ze kolekcja róż się rozrasta - to piękne kwiaty!! ja w tym roku podziwiam u rodziców
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Mixtoorka 11:14, 10 lip 2017

nicol21 napisał(a)
Super, ze kolekcja róż się rozrasta - to piękne kwiaty!! ja w tym roku podziwiam u rodziców

Wakacje w domu

U nas teraz dużo deszczu i mi czarna plamistość róże atakuje. Pąki robią się mumie. Za to trawnik zachwycony, rośnie jak guuuuupi!