Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pan Maluśkiewicz

Pan Maluśkiewicz

Mixtoorka 09:20, 24 paź 2017

Moje klony juz brzydkie. W ciągu jednej nocy zbrązowiał shurasawa i dissectum zaraz obok niego. Jesień juz u mnie brzydka. Spadają ostatnie listki z Marikena. Ten cieszył w tym roku wyjatkowo długo na żółto.
Mixtoorka 09:23, 24 paź 2017

Dostałam w prezencie od Holenderki, znajomej mojej Mamy

.

MirellaB 09:27, 24 paź 2017

Karolka zaglądam
Mój Shirasawy też już cały brązowy, a Beni-Maiko hmmmmmmm no nie wiem czy zimę przetrwa

Wiem, że jesteś zajęta, ale jak znajdziesz chwilę w ramach relaksu pokaż jak Twój Mariken wygląda wiosną, latem i jesienią
MirellaB 09:27, 24 paź 2017

Mixtoorka napisał(a)
Dostałam w prezencie od Holenderki.

O czym mowa?
Mixtoorka 09:32, 24 paź 2017

MirellaB napisał(a)

O czym mowa?

Dostałam trochę cebul tulipanowych. Jeśli dziś łaskawie nie będzie padało to muszę je posadzić.
Mixtoorka 10:43, 24 paź 2017

zimą Mariken, mój jeszcze maleńki, choć dziś wcale nie wiele większy, to tylko patyczki

a na wiosnę, w maju u mnie, rozwijają się kapustki

latem jest zielony hihi

Powinien mieć prostą nogę, no ale mojemu jakiś wybaczam tę niedoskonałość.

jesień, jesienią jest żółty jak kurczaczek, puki mróz go nie zetnie, mam zdjęcia w aparacie w domu.
MirellaB 10:58, 24 paź 2017

Karolka bardzo fajny ten Mariken. Coraz bardziej mi się podoba. Widziałam u nas nawet w przyzwoitej cenie, ale nie kupiłam, a teraz żałuję. Muszę go upolować w przyszłym roku. Miejsce znajdę, napisz tylko na jakim on stanowisku najlepiej rośnie? Jakiego stanowiska wymaga?

Ty w Maluśkiewiczu masz takie fajne smaczki ogrodowe
MirellaB 10:58, 24 paź 2017

Aaaaaaa to o tulipany chodziło
Nikt nie będzie miała takich jak Ty na O
Z kartoników zapowiadają się ślicznie

Moje jeszcze nie posadzone.
Mixtoorka 12:47, 24 paź 2017

MirellaB napisał(a)
Karolka bardzo fajny ten Mariken. Coraz bardziej mi się podoba. Widziałam u nas nawet w przyzwoitej cenie, ale nie kupiłam, a teraz żałuję. Muszę go upolować w przyszłym roku. Miejsce znajdę, napisz tylko na jakim on stanowisku najlepiej rośnie? Jakiego stanowiska wymaga?

Ty w Maluśkiewiczu masz takie fajne smaczki ogrodowe

Dziękuję, dziękuję

Mirellko polecam marikena, on lubi pewnie słonko. Nie mają jakiś wymagań szczególnych. Ani szkodniki ani choroby ich nie atakują. Czasem tylko nie zdążą zżółknąć bo stracą liście na jesień. No i co dla mnie najważniejsze to te szczepione odmianowe miłorzęby są malusie
Mixtoorka 13:19, 24 paź 2017

MirellaB napisał(a)
Aaaaaaa to o tulipany chodziło
Nikt nie będzie miała takich jak Ty na O
Z kartoników zapowiadają się ślicznie

Moje jeszcze nie posadzone.

Mam jeszcze parę Qween of the night i białych.