Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pan Maluśkiewicz

Pan Maluśkiewicz

Mixtoorka 13:31, 06 gru 2017

Anda napisał(a)
Jakie fajne lampioniki Hej Karolciu Taki porzadny remont uskuteczniacie. Ale fajnie teraz bedzie, a starsza corcia pewnie juz bardzo szczesliwa, co?
Dobrze, ze remont przed swietami bedzie ukonczony, ale balaganu i sprzatania wspolczuje. Szkoda, ze takie remonty bez balaganu obyc sie nie moga

Oh, Ewuniu tak to jest, każdy dom po iluś tam latach wymaga generalnych remontów. Córcia zachwycona. Nawet Wikuśka jakoś znosi rozłąkę. Bo zapowiadało się kiepsko. I pierwszą noc spała u Julki ona ja bardzo kocha. Ale to dobry moment bo Wiki od września idzie do szkoły, już czas na własny kąt.

Sprzątam i sprzątam, ciągle coś wyskakuje popołudniami i ciągnie się nam wykończeniówka, ale teraz już na spokojnie. Można przemieszczać się po domu i to jest bezcenne. Teraz oby do świąt na spokojnie.

Mixtoorka 13:31, 06 gru 2017

MirellaB napisał(a)
Karolka w przedszkolu mamy pieczenie pierniczków. Musimy przynieść gotowe ciasto. Przygotuję z Twojego zeszłorocznego przepisu

HIhi! Udanej zabawy z pierniczkami!
MirellaB 10:36, 15 gru 2017

Hej Właśnie robię ciasto na pierniczki z Twojego przepisu. Dzisiaj mamy pieczenie w przedszkolu. Oby ciasto mi wyszło, bo dla koleżanki też przygotowuje
MirellaB 10:36, 15 gru 2017

Jak prace remontowe?
Mixtoorka 12:07, 15 gru 2017

Mirellko udanych wypieków! Pierniczki zawsze wychodzą dobre

Pozostała nam jeszcze wykończeniówka i malowanko tu i ówdzie, ale to już po świętach. Teraz jestem na etapie przygotowań świątecznych, czasu mało, wracam do domu to ciemno i nic się nie chce...kolejna kawa i pierogi ruskie już zrobiłam i pomroziłam.

Udanego pierniczenia!
MirellaB 21:43, 15 gru 2017

Karolka wśród tych osób których siedziałam miałam najlepsze ciasto z Twojego przepisu. Dziewczyny podziwiały kolor, konsystencję, zapach, smakowały surowe ciasto i się zachwycały smakiem, a upieczone pierniczki wyszły pyszne. Przepis oczywiście musiałam dać zainteresowanym

Dobrze, że z remontem do przodu

olga80 17:43, 16 gru 2017

Lampiony piękne z moim synusiem nic nie porobię takiego on nie lubi plastycznych prac
Pokażesz dom po remoncie ?
MirellaB 13:58, 24 gru 2017

Karolka życzę Wam spokojnych Świąt i pomyślności w Nowym Roku
Mixtoorka 09:41, 15 sty 2018

MirellaB napisał(a)
Karolka życzę Wam spokojnych Świąt i pomyślności w Nowym Roku

Mrellko dziękuję Muaa!
W tym roku udało mi się zmienić kolor dekoracji choinkowych i choinka była taka:

dziewczyny oczywiście pierniczyły trochę, później zawinęłam w folię pierniczki i wiszą na choince, powoli znikają

Robiłam pierogi, trochę ciasta zostało Julia zaadoptowała

Minionek
Mixtoorka 09:42, 15 sty 2018

Dziś był mróz -6, ale dalej nie zapowiadają takich mrozów. Puki co nie sypię kopców na różach. Sypać, czy nie?