Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pan Maluśkiewicz

Pan Maluśkiewicz

Anda 19:28, 05 lut 2018

Przedwiosnie u Ciebie Takie bardziej na czasie Niespieszne
Ciemierniki zachwycaja. Fajnie, ze masz ich duzo.
Twoje roze tez nie pospaly za mocno w tym roku
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Mixtoorka 19:37, 05 lut 2018

No widzisz, temperatury praktycznie cały czas dodatnie, dużo deszczu. Kilka dni, na palcach jednej ręki można liczyć z mrozikiem, bo mróz to za dużo powiedziane, angielska pogoda.

Nigdy nie miałam róż, więc nie wiem na ile to jest nienormalne zachowanie. Przypuszczam, że to nic wielkiego, jeśli nie przyjdą ciężkie mrozy.

Jude chyba najbardziej śpi

Tulipany zeszłego roku też szybko wychodziły, ale stanęły. Potrzebują ciepła.
Mixtoorka 19:41, 05 lut 2018

Helleborus Madame Lemonnier - ciemiernik cudnej urody
lojalna_ 08:45, 07 lut 2018

Ciemierniki masz fajne ....jak one mogą humor poprawić dobrze ze im się chce kwitnąc "
Agania 11:49, 07 lut 2018

W ciemiernikach można się zakochać...różowych ciemierników jeszcze nie spotkałam w sprzedaży, ale po centrach ogrodniczych jeszcze nie jeżdżę, mam ciemierniki białe, ale moje weranduję, a na noc nocuję we wnętrzu.

U nas ferie od poniedziałku, mrozi i świeże opady śniegu zapowiadają, wyżową pogodę chyba wszyscy lubimy...ach tego słoneczka i ciepła nam brakuje

Pozdrawiam Karolinko
Mixtoorka 09:13, 08 lut 2018

lojalna_ napisał(a)
Ciemierniki masz fajne ....jak one mogą humor poprawić dobrze ze im się chce kwitnąc "

fajne, że chcą kwitnąć zimą
Mixtoorka 09:41, 08 lut 2018

Agania napisał(a)
W ciemiernikach można się zakochać...różowych ciemierników jeszcze nie spotkałam w sprzedaży, ale po centrach ogrodniczych jeszcze nie jeżdżę, mam ciemierniki białe, ale moje weranduję, a na noc nocuję we wnętrzu.

U nas ferie od poniedziałku, mrozi i świeże opady śniegu zapowiadają, wyżową pogodę chyba wszyscy lubimy...ach tego słoneczka i ciepła nam brakuje

Pozdrawiam Karolinko

Aganiu ja też nie spotkałam kolorowych ciemierników. Mam te białe, lubię je, ale z chęcią upolowałabym takie różowe, albo pełne. Cudne zawsze ma Danusia.

Teraz mamy mroźnie ale i słonecznie. Taka pogoda może jeszcze być. Trzeba się i tak uzbroić w cierpliwość. Oby kwiecień już był ciepły. Marzę o lecie
Basilikum 09:48, 08 lut 2018

Ciemiernikow jest wiele odmian, ja jakiegos bordowego mam. Dostalam na wymanie roslin w klubie ogrodnika, myslalam, ze bialy bedzie a tu niespodzianka. Jeszcze jednego mam z wymiany, ktory nigdy nie kwitl i ciekawa jestem jaki kolor bedzie. Te kolorowe troche pozniej kwitna. U nas nazywaja sie Lenzrosen (roze wiosenne) a te biale Christrosen (roze Chrystusa).
Mixtoorka 10:26, 08 lut 2018

Basilikum napisał(a)
Ciemiernikow jest wiele odmian, ja jakiegos bordowego mam. Dostalam na wymanie roslin w klubie ogrodnika, myslalam, ze bialy bedzie a tu niespodzianka. Jeszcze jednego mam z wymiany, ktory nigdy nie kwitl i ciekawa jestem jaki kolor bedzie. Te kolorowe troche pozniej kwitna. U nas nazywaja sie Lenzrosen (roze wiosenne) a te biale Christrosen (roze Chrystusa).

Tak, ale jeszcze nie spotkałam się z kolorowymi w sklepie ogrodniczym, choć co prawda to zimą niezbyt często bywam. Ładna zima u Was

Efffa 22:13, 15 lut 2018

lojalna_ napisał(a)

Prawda, że mogą humor poprawić!, zdecydowanie!