Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

anbu 12:24, 15 cze 2016

Gdybyś nie napisała to żadnych palików bym nie zauważyłam Co Ty tam pomidory w buksach uprawiasz? O boshee popłakałam się, nie mogę
Toszka 12:26, 15 cze 2016

jak co roku mam pomidory w buksach. A w tym roku jeszcze ogórki na korniszony rosną przed bukiem

cofnij się Aniu, bo wcześniejszy post edytowałam
kasja83 12:26, 15 cze 2016

LyraBea napisał(a)
Ale tylko Hakone czy ogólnie buksy i cisy nie lubią być dotykane? Pytam, bo przecież te wszystkie przepiękne aranżacje z trawami wplecionymi między kule bukszpanów i cisów, kuleczki poprzytulane do siebie tak pięknie wyglądają. Niemożliwe jest utrzymać to tak, żeby jedno drugiego się nie dotykało, więc mam nadzieję, że głównie o Hakone się tu rozchodzi.

Hakone będę sadzić-nie wiedziałam, że nie lubi złego dotyku
Toszka 12:29, 15 cze 2016

Hakone nic nie przeszkadza. To buksy i cisy niezbyt lubią dotyk
anbu 12:29, 15 cze 2016

Toszka napisał(a)

Aniu, żółty bukszpan wczoraj cięty

Ale cudo, mój to jakiś dziwak, muszę Ci zdjęcie pokazać. I tak dziwnie trzeszczy jak się po nim ręką przejedzie hi hi...

U mnie to jak w muzeum dziwadeł hły hły..
anka_ 12:30, 15 cze 2016

Toszka napisał(a)
Wiesz Iwonka, że ja nijak nie mogę sobie skojarzyć twoich kulek. Taaakich kulek! Ślepa byłam czy co. Mus jeszcze raz na rekonesans jechać. Jedynie zapatrzenie na twoją kwaśną mnie tłumaczy.

Toszka napisał(a)
Alllleeee piekny
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
iwka 12:31, 15 cze 2016

ten żółty bukszpan ładny, i jakie ma listki spore, takie masywne się wydają

Filemon24 12:34, 15 cze 2016

co do przesadzania to zależy też od charakteru ja jestem z tych narwanych i niecierpliwych i przesadzam wszystko bez względu na pogode do tej pory jakoś nic nigdy nie ucierpiało i nie padło, przesadzałam więc i hortensje (latem oczywiście ) rododendrony, jeżówki i inne byliny
Jak chcesz przesadzić to maksymalnie z jak największą ilośćią ziemi moim zdaniem nie powinno mu się nic stać ale to już musisz sama zweryfikowac czy podjąć ryzyko.
W kwietniu przesadzaliśmy 7/8 letnie drzewka czereśni były bardzo zakorzenione ich wykopanie to była istna mordęga kilka godzin nam zajęło przesadzenie dwóch drzewek. Drzewka się przyjęły i nawet mają owoce.
Makusia 12:37, 15 cze 2016

Aleee kule! Kurka piENkne!!!
UlaB 13:51, 15 cze 2016

Toszka napisał(a)
taaaa, w kompleksy... palikami od pomidorów

Edit.
Aniu, żółty bukszpan wczoraj cięty

Toszko, mówisz ze juz ciąć żółtki? To jutro ciacham. Mam takie 3 sztuki - wyprowadzam sama na kule od małości, nie są jeszcze tak okazałe ale juz widac ze kulki Na jakim stanowisku masz posadzonego tego żółtka? Na swoich zauważyłam, ze żółte przyrosty sa troche przypalane przez słońce (mają bezposrednie słonce max do 15). Do towarzystwa mają carexy montana i którąś brązową turzyce - mam nadzieje, ze sie nie podziurawia nawzajem

Ania, zawitałam do Ciebie, pooglądałam - podoba mi się