Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

Toszka 14:57, 15 cze 2016

Ulu, zależy którego żółtka masz. Mam buxus sempervirens Aureovariegata i Golden China. Uczę się je ciąć
Z Aureovariegata cały czas mam problem z wcelowaniem cięcia tak, by nowe przyrosty zdążyły zdrewnieć przed zimą. Dlatego teraz cięłam. Z Golden China cały czas nie wiem. To zupełnie inne buksy niż typowe odmiany. Przede wszystkim zdrowe. Ukorzeniają się długo.
Żółtki mam na pełnym słońcu. Jeśli twoje są przypalane to trzeba zwiększyć im podlewanie.
alis 19:47, 15 cze 2016

Toszka napisał(a)
taaaa, w kompleksy... palikami od pomidorów

Edit.
Aniu, żółty bukszpan wczoraj cięty

Ale ładniutka kuleczka
UlaB 21:50, 15 cze 2016

Toszka napisał(a)
Ulu, zależy którego żółtka masz. Mam buxus sempervirens Aureovariegata i Golden China. Uczę się je ciąć
Z Aureovariegata cały czas mam problem z wcelowaniem cięcia tak, by nowe przyrosty zdążyły zdrewnieć przed zimą. Dlatego teraz cięłam. Z Golden China cały czas nie wiem. To zupełnie inne buksy niż typowe odmiany. Przede wszystkim zdrowe. Ukorzeniają się długo.
Żółtki mam na pełnym słońcu. Jeśli twoje są przypalane to trzeba zwiększyć im podlewanie.

Możesz miec racje, ze im troszke sucho - przyjrze się, dzięki.
Ja mam Aureovariegata, a przynajmniej tak na nich było napisane Kupowałam maciupkie, ale widze ze szybciutko rosną. Młode liście są całkowicie żółte. No i maja większe liscie niz wszystkie moje zielone buksy. Rzeczywiscie ukorzenianie tego nie jest łatwe.
Juz raz go ciełam w tym roku - wiosną lekko musiałam go ogarnąć bo miał przybrązowione listki (wydaje mi sie, ze to były jzu młode przyłapane chłdoem, ale w tym roku mam taki zapier... ze nie wiem jak sie nazywam i reki nie dam sobie uciąć ze to juz były młode przyrosty). Tak czy siak po tamtym cięciu bujnęły mi sie niezle i mus juz zafundowac im fryzjera. Zwykłe bukszpany tez juz sie kwalifikują.
L00zak 22:31, 15 cze 2016

Ale kulek Pięknie
Wiola 07:37, 16 cze 2016

Ja tez mam 2 takie zoltki i nie bardzo se z nimi radzę. Pieknie pracujesz Aniu. Pokochałam twojego wiąza. Tez chcem....

Dominika11 07:51, 16 cze 2016

ależ ci te kulki zgrabnie wychodzą - masz jakiś patent ???

widze, że też masz żółtego bukszpanka - ja też takie inne są - fajne
anbu 09:26, 16 cze 2016

Dzięki za pochwały

Ale mam nadzieję doczytaliście/łyście, że to kulaski od Tochuli naszej som
Moje niestety nie są takie pikne Ale kiedyś będą ma się rozumieć
Kawa 10:30, 16 cze 2016

Iwonka cudne kulki i pomidory w nich tyż

nbie wiedziałam ze cisy nie lubią być dotykane przez inne rośliny
hmmm
ciekawe jak u mnie z odległościami
fak
LyraBea 11:13, 16 cze 2016

Toszka napisał(a)
Osiągnęłaś perfekcję w formowaniu. Na zdjęciu żółteczka nie widać ani jednego zmasakrowanego listka. Ty po gałązce wycinałaś czy jak? Moje zwykłe już chyba nadają się do cięcia, zaczynają lekko drewnieć. Mówię do nich, żeby się tak nie spieszyły, bo korzystam z odpowiedniej pogody i dalej z przygotowywaniem pod trawnik działam. To priorytet.
kasja83 12:17, 16 cze 2016

Kuleczka bukszpanowa Toszki-jak od formy.Piękna!