Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

Johanka77 21:36, 21 paź 2016

Pogoda pod psem wszędzie.
Ja od tygodnia trenuję migreny...

Ale skoro zimno i misja specjalna, to ja dziś piję zdrowie Twoich cisków
malgol 13:54, 22 paź 2016

Zajrzałam żeby nie zostać w tyle z tematami tu poruszanymi Ja się nie znam, ale trzymam kciuki za Twoje cisy..Musi się udać!
U mnie też deszcz pada, trawa chyba w ryż się zamieni Nic robić nie mozna...ja co prawda nie po ogrodowiskowemu wcześniej posadzilam cebule, ale robić byłoby co. Specjalnie urlop znowu wezmę na poniedziałek żeby liście pograbic- ma nie padac
Mazan 14:51, 22 paź 2016

Anbu

Ale podsuszyłaś te cisy, a zrobiłaś to chyba z rozmysłem kopiąc rów na granicy z trawnikiem. Tak widać na fotce. Rowek ma charakter odwadniający i po cisach widać, że swoje zadanie spełnił.

Pozdrawiam
Nett 15:06, 22 paź 2016

malgol napisał(a)
Zajrzałam żeby nie zostać w tyle z tematami tu poruszanymi Ja się nie znam, ale trzymam kciuki za Twoje cisy..Musi się udać!
U mnie też deszcz pada, trawa chyba w ryż się zamieni Nic robić nie mozna...ja co prawda nie po ogrodowiskowemu wcześniej posadzilam cebule, ale robić byłoby co. Specjalnie urlop znowu wezmę na poniedziałek żeby liście pograbic- ma nie padac

Gosia ja liście z trawnika kosiarką zbieram. A na rabatach zostawiam.
malgol 15:10, 22 paź 2016

Nett napisał(a)

Gosia ja liście z trawnika kosiarką zbieram. A na rabatach zostawiam.

Ja też tak robię ale zostawiam sobie trochę żeby garabiami pomachac jestem zachwycona nowymi,ktore sobie sprawilam fiskarsa i w ramach rozrywki to robie. A, i igly sosnowe grabie bo kosiarka niedokładnie zbiera
anbu 22:14, 22 paź 2016

Walerku no nie! Ten rowek to pozostałość po opasce z kostki nie pomyślałam, że może pełnić funkcję....ściągającą wodę
Rzeczywiście teren ma delikatny spadek..
Na wiosnę pozbędziemy się tego ustrojstwa

Dziś je wypieliłam Co zauważyłam?
To po pierwsze, mój eM który jak szalał z widłami coby chwastom żywot utrudnić pozasypywał niektóre dolne gałązki cisów Wszystko poczyściłam, oddychają swobodnie
Po drugie stożkowi wykopałam dołek - ma dużo białych korzeni
No i najważniejsze one teraz naprawdę mają mokro po tych deszczach

Posadziłam resztę tulipanów, zostało sześć doniczek z członkami ale chyba zrobię to w przyszłym tygodniu. Na ten sezon koniec prac w ogrodzie, bo mi się już zwyczajnie nie chce
Ewentualnie przywiozę jeszcze liście i qpę na Toszkowy tort, coby nie okazało się mało
iwka 22:32, 22 paź 2016

Ania, a te sadzonki członków to gdzie zakupiłaś? , też bym sobie w donice i później jak znalazł
AnnaCh 22:35, 22 paź 2016

iwka napisał(a)
Ania, a te sadzonki członków to gdzie zakupiłaś? , też bym sobie w donice i później jak znalazł
Czasami mogą się przydać, nie Iwcia?
iwka 22:49, 22 paź 2016

AnnaCh napisał(a)
Czasami mogą się przydać, nie Iwcia?
haha nooo, bierzesz taką doniczkę i po sprawie
beata_m 10:05, 23 paź 2016

Ania Ty miałaś tak pracowity sezon, że wcale nie dziwię się, że już masz dość. Zapewne mówiłam to już nie raz ale czuję, że to wszsytko się opłaci i w każdy następny sezon będzie pracy ciut mniej a więcej relaksu w niesamowitym otoczeniu