Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

13:11, 20 mar 2017
Kasia_CS napisał(a)
kurcze, a moich czosnków ani widu ani słychu

Może głębiej je posadziłaś
Kasia_CS 07:21, 21 mar 2017

MonikA napisał(a)

Może głębiej je posadziłaś

Hihi, wczoraj odkryłam, ze jednak jeden się przebił, ale ledwo co
Wiola 16:20, 22 mar 2017

Aniu a ja mam pytanie o drzewa jakie masz w ogrodzie... Z którego jestes zadowolona najbardziej a z ktorego najmniej? Szukam opini o wiśni amonogawie i sliwie wisniowej nigra. O innych też

Szykuje się do przesadzania i tworzenia nowych rabat... No i jak zwykle sie miotam...
anbu 17:30, 22 mar 2017

Dziewczynki sooommm członki hi hi Dzięki Wam za zbiorowe zachwyty nad nimi Mnie też czarują bardzo
Macham Wam wszystkim

Wiolu mam:
Umbry szczepione na 2,30,
Nigry szczepione na 2,20,
Ambrowce szczepione na 2,50,
Buka Davida Gold,
Wiąza szczepionego na 2,70,
Amanogawy,
Grujecznika słodziaka

Ja je wszystkie uwielbiam i bardzo polecam Ja szukałam tylko drzew polecanych na tym forum
Moim skromnym zdaniem aby drzewo dobrze wyglądało, zdobiło ogród - to musi być wysoko szczepione, dlatego tylko takich szukałam i mówię Ci abyś zwróciła na to szczególną uwagę
Nie podobają mi się kurduple, "do pasa"
Ambrowce mają liście jeszcze, nie wiem czy to ich defekt czy taka ich uroda. Dwa dni temu je oglądałam, wydają się żywe

Poszukuję jeszcze jednego drzewa na prawy cycek. Nie potrafię się zdecydować :/ Drzewko nie może być duże takie do 6-7 m
Biorę pod uwagę:
Klona strzępiastokorego
Klona ginnala...ale chyba nie :/
Jabłonkę Ola
Jabłoń Royalty.... no nie wiem
Głóg Paul's Scarlet ... no bardzo mi się podoba ale on jest w niepolecanych :/
Może jakiś jarząb?

Em pragnie graba Ale ja nie chce kolejnej kolumny...

Dziewczyny jeżeli ktoś ma jakąś propozycję to chętnie wysłucham

Jutro mam mieć dostawę moich 11 malutkich hortensji Silver dollar
kasja83 17:37, 22 mar 2017

anbu napisał(a)
Gosiu ostróżki - giganty nie moje tylko Toszki Doprawdy nie wiem czym one je pasie
Mój Pieris mały jeszcze Specjalnie go w tym roku nie okrywałam z myślą, że go uśmiercę a on był za parawanem z miśków i chyba przeżył zimę
Twarda sztuka...czyli zostaje

Nic się u mnie nie dzieje, weekend typowo luzacki - imieniny prababci, urodziny taty, kanapowy luz blues, kawusia z eMem
Potrzebowałam odpoczynku
W zeszłym tygodniu wstrzeliłam się z promanalem, reszta oprysków od poniedziałku
Czekam na pana od darni, powinien być początkiem kwietnia? EMuś prowadzi z nim pertraktacje a ja się w ten biznes nie wcinam
A po drugie tak wiało, że wychodziłam z domu tylko wtedy gdy byłam do tego zmuszona

Wyszłam do ogródka jak już wiatr całkiem się uspokoił...jakieś trzy godzinki temu....i znalazłam czosnki

Pozdrowionka dla wszystkich

U mnie też już są..jakie masz?
jazzy 18:23, 22 mar 2017

Toszka napisał(a)
Konieczki, powiem tajemnie - jeśli moim ostróżkom podrzucam na start azofoski, to czemu i ty nie możesz...?

A czy cisom taka azofoska też by radość sprawiła? Jesienią 2015 albo wiosną 2016 (już nie pamiętam) dałam im obornika krowiego.

Wiola 18:32, 22 mar 2017

Aniu daj foteczki jakies cobym se te drzewa u ciebie zobaczyła. Amonogawy tez masz szczepione??
Anda 19:05, 22 mar 2017

O, drzewko nowe planujesz Ja zawsze jestem za jabłonką ozdobna
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anbu 19:10, 22 mar 2017

Wiolu musisz się cofnąć po foteczki Teraz drzewa łyse i gooowno WIDAĆ
Amonogawy i buk też są podobno szczepione, tak to się teraz robi Ale ja się dopiero tym w szkółce o tym dowiedziałam

Ewuś no chodzą mi po głowie, chodzą Ty masz dużo fajnych pomysłów, może znasz jakiegoś fajnego, kolorowego klona, który dorasta do 5-6 metrów? Mam pomroczność jasną, gdy chodzi o to drzewo
Kasia_CS 19:22, 22 mar 2017

jak chcesz klona to może dopytaj Justynę z Mójego zielonego świata - ona ma sporo klonów i to takich ciekawych odmian