Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

Margerytka40 21:37, 08 kwi 2018

asiak napisał(a)
Asiu, już wyrosły pokrzywy?
U mnie jeszcze nie ma

Jeszcze niewielkie są ale nawet jak się je teraz zetnie takie to za tydzień będą następne
m_gocha 22:22, 08 kwi 2018

Jak temat pokrzywowy to zapytam: czy gnojówka, która mi została z poprzedniego sezonu (robiona późnym latem) ma jeszcze swoje właściwości?
Zapachowe na pewno
anbu 07:36, 09 kwi 2018

O Haniu masz rację Ślimaków nie będzie
Asiu niedaleko mojego domu mam zagajnik pokrzywowy, muszę się wybrać w najbliższym czasie
Asiu u nas już wszystko rusza U Ciebie na północy może jeszcze troszkę...
Kasiu szukaj. Ja mam problem z roślinami zwierającymi potas (gnojówki jesienne). W zeszłym roku uprawiałam długie spacery z moją Nanką ale znajdowałyśmy pojedyncze egzemplarze
Gosiu nie wiem, spytaj Mazana
Makusia 08:29, 09 kwi 2018

O kurteczka! Pokrzywy już wystartowały? To mus wybrać się na wycieczkę rowerową I Dziecię będzie zadowolone, a matka szczęśliwa
iwka 10:01, 09 kwi 2018

m_gocha napisał(a)
Jak temat pokrzywowy to zapytam: czy gnojówka, która mi została z poprzedniego sezonu (robiona późnym latem) ma jeszcze swoje właściwości?
Zapachowe na pewno
no właśnie ciekawe? wczoraj mama moja się przyznała, że podlała sobie taką nierozcieńczoną gnojówką bukszpany
JoannaDe 10:21, 09 kwi 2018

Widzę ze temat mikstur czarownicowych na tapecie. Mus się w końcu tez wziaść za ten temat. Pokrzyw w bród tylko jakoś ciągle zapominam nastawić.

JoannaDe 10:22, 09 kwi 2018

iwka napisał(a)
no właśnie ciekawe? wczoraj mama moja się przyznała, że podlała sobie taką nierozcieńczoną gnojówką bukszpany

Ciekawe czy przeżyją tą operację
Anitka 18:41, 09 kwi 2018

Kuleczki fajne ci wyszły, jak od mistrza fryzjerstwa. Jaki ty masz porządek na rabatach, ani suchego źdźbła trawki lub listka nie uświadczy
Kasia_CS 20:06, 09 kwi 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Inwazji ślimaków na tarasie z pewnością nie będzie.

Tymolu na jeden sezon powinny wystarczyć dwa opakowania. U mnie 12 arów plus zapłocie z drzewkami.

To pewnie u mnie i 1 paczucha by wystarczyła, ale że to się nie psuje to trzeba 2 zamówić i będzie na kolejny sezon Dzięki Haniu!
Pszczelarnia 16:05, 13 kwi 2018

anbu napisał(a)
O (...)
[b]Kasiu
szukaj. Ja mam problem z roślinami zwierającymi potas (gnojówki jesienne). W zeszłym roku uprawiałam długie spacery z moją Nanką ale znajdowałyśmy pojedyncze egzemplarze
(...)

A żywokost? Ma b. dużo potasu. A mlecz (liście)? I ten potas jest potrzebny już przed kwitnieniem i owocowaniem, czyli wcale nie tak na jesień w naszym rozumieniu.