Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Niny

Ogródek Niny

sylwia_slomc... 23:16, 16 lip 2015

rzulieta napisał(a)
tak wygląda donica na patio tylko nie wiem co ja w ta kolumbryne wsadzę

Ja bym w tą donicę dała folię wsadziła mini tatarak jakąś lilię wodną, wlała wodę i wpuściła złote rybki czyli np welonki czerwone lub pomarańczowe- gdzieś widziałam w necie tak zrobione oczko i stało przy takiej ścianie w winobluszczu - super wyglądało. Zastanów się?
rzulieta 13:13, 17 lip 2015

Wołałabym blaszane i wkopane w ziemię, nawet nie blaszane a opona od traktora może być a tego mi szkoda wkopywać
rzulieta 13:17, 17 lip 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Cieszę się, że daszek Ci odpowiada, fajna szafa, ale z blachy ten daszek dasz? Nie lepszy by był na deskach taki gont z brązowej papy w kształcie łuski( nie wiem co tańsze, ale chyba byłoby ładniej niż z blachą?) Taka moja dygresja, zrobisz jak będziesz chciała.

blachę mam bo dach domu robiłam dwa lata temu
rzulieta 14:54, 17 lip 2015

Właśnie znalazłam ogród który bardzo mi się podoba. W kwestii obsadzeń rabat. Maja w ogrodzie odcinek 475
Tess 15:16, 17 lip 2015

Przedogródek po liftngu bardzo ładnie się prezentuje. Szafę narzędziową też obejrzałam - bardzo mi się podoba, a blachę tez mam na drewutni, choć wolałabym gont bitumiczny, ale blachę miałam, a gontu nie
Donica świetna. Tak ładna, że nie ma mowy, by ją wkopywać. Pomysł z hortensjami dobry. Z mini oczkiem też, ale wcale nie musi być wkopana, by było z niej oczko.
Tess 15:21, 17 lip 2015

Jak przeczytałam o oczku z opony to pomyślałam, ze jakieś szkaradztwo.
ale grzebnęłam w necie i cudo można uzyskać!
http://manualni.pl/jak-zrobic-oczko-wodne-z-fontanna/
rzulieta 15:37, 17 lip 2015

Dzięki Tesiu Wymyśliłam kolejną rzecz
Teraz tam gdzie stoi zestaw mebelków chcę żeby był albo z kostki albo żwirek w kształcie koła. Trawa tam wiele do życzenia pozostawia Kiepsko widać ale z okna robione
Dojdzie tam huśtawka ogrodowa. Ławka z" melanżem na obiciu poduch" będzie stała przy piaskownicy. Wieczorem jest tam cień i miło się siedzi.
rzulieta 15:38, 17 lip 2015

Widać daszek budki na narzędzia
kasia_w 15:47, 17 lip 2015

Fajnie że zrobiłaś zdjęcie z góry.
Chyba na dziś skończyłam robotę, mogę Ci coś na tym zdjęciu narysować?
rzulieta 15:49, 17 lip 2015

Tess napisał(a)
Jak przeczytałam o oczku z opony to pomyślałam, ze jakieś szkaradztwo.
ale grzebnęłam w necie i cudo można uzyskać!
http://manualni.pl/jak-zrobic-oczko-wodne-z-fontanna/

wiem też na nie wpadłam i stwierdziłam że jak będę u mamy na wsi to pójdę do PeGeeRu tzn tego co po nim zostało i popytam o stare opony może mają jakieś na stanie