Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Chaos oswajany

Chaos oswajany

paulina_ns 20:56, 19 kwi 2016

Hej Weronika przeleciałam po Twoim wątku i muszę Ci pogratulować, kupa dobrej roboty już za Wami zaznaczam wątek i będę zaglądala
MirellaB 16:35, 20 kwi 2016

Weronika po wątkach biega, a swój zaniedbuje
Shemsi 22:59, 20 kwi 2016

frezja napisał(a)

U mnie też zapączkowany )

Mój od soboty rozwija pierwsze kwiatki, ale zabiegana jestem i nie miałam kiedy wrzucić zdjęć.

Byłam u Ciebie, śliczne pączki
Shemsi 23:07, 20 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
Ulala, ale cisy sterczące piękne

Weronika zajrzyj do mnie zdjęcia wstawiłam o które pytałaś

Bardzo mi się podobają, nie sądziłam, że aż tak będę z nich zadowolona. Jutro chyba przyjedzie ziemia, może uda się od razu posadzić

Dziękuję za zdjęcia, mam już chyba plan
Shemsi 23:08, 20 kwi 2016

Tess napisał(a)
Cisy! Brawo za dobrą decyzję.

Dzięki! Grunt to dobrzy doradcy i trochę szczęścia
Shemsi 23:10, 20 kwi 2016

paulina_ns napisał(a)
Hej Weronika przeleciałam po Twoim wątku i muszę Ci pogratulować, kupa dobrej roboty już za Wami zaznaczam wątek i będę zaglądala

Paulina, dziękuję, bardzo mi miło. Zaglądaj, mam nadzieję, że przede mną kolejna kupa dobrej roboty Zalatana coś jestem, jak tylko wyląduję, melduję się u Ciebie
Shemsi 23:12, 20 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
Weronika po wątkach biega, a swój zaniedbuje

No nie da się ukryć, biegam non stop, nie tylko po wątkach. Trochę jak z tą taczką, nie mam czasu załadować Siakoś muszę to wszystko ogarniać, ale w ogrodzie chociaż znowu kroczek do przodu.
Shemsi 23:17, 20 kwi 2016

Dziś ściągnęłam całą darń spod rabaty, na której będą cisy. Jutro mam nadzieję dojedzie ziemia i będziemy mogli zacząć sadzenie. Zostanie jeszcze do wysadzenia jedna forsycja i dzika róża, ale to w dalszej kolejności. A potem muszę "tylko" namyślić się do końca, co ja bym chciała ostatecznie na tej rabacie do tych cisów i mirjamek dosadzić i trza się wziąć za zakupy

Przy ściąganiu darni uprawiam recykling trawowy - kwadraty ładnej trawy dostają przydział do woych części ogrodu i łatają braki. Jak wytnę wszystkie rabaty, to sporo darni mogę w ten sposób poprzenosić, mam nadzieję, że się poprzyjmuje.
Toszka 23:28, 20 kwi 2016

deszcze padają to się przyjmie
U mnie tak trawa z kantów robi za dawcę do łatania - eM jest mistrzem w te puzzle (ja nie mam tyle zacięcia)

cisów nie chwalę - tfu, tfu (co by nie zapeszyć)
MirellaB 03:14, 21 kwi 2016

W ubiegłym roku też tak uzupełniałam ubytki w trawie, tylko ja z rolki trawę mam na części ogrodu, a na nowej części wysianą
U mnie wszystko się przyjęło, tylko tam gdzie dokładasz podlewać musisz na początku