Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Chaos oswajany

Chaos oswajany

Shemsi 19:40, 13 kwi 2016

anbu napisał(a)
Weroniko śliczny rh też go kcem
Ładny kolorek tej pergoli, starannie działasz

Dziękuję, pergola i płotek dzięki wsparciu mojego Taty

Rh były w świetnej cenie w A, akurat rzucili, jak mój Tata był, szybki telefon do mnie i kolejny punkt z listy zakupowej odhaczony
Shemsi 17:33, 14 kwi 2016

Jedna z moich pastellek chyba wypuściła dziczki. Czy ktoś z większą wiedzą różaną wiedzą mógłby zweryfikować, czy dobrze mi się wydaje?

Odgrzebałam trochę i te pędy wychodzą poniżej (chyba) miejsca szczepienia.
lojalna_ 17:55, 14 kwi 2016

Rh slicznie Ci juz paki puszcza zreszta wszystko cieszy jak tylko troszke zielonego wyłazi
MirellaB 18:43, 14 kwi 2016

Weronika zostaw, obciąć zawsze można
Iwk4 23:20, 14 kwi 2016

Rh już ci rozkwita
Chyba pierwszy na O
Bardzo ładny.
Pergola śliczna, warzywnik będzie fajniutki
Zaczyna się dziać
Iwk4 14:44, 15 kwi 2016

Weroniko, zapytaj się Andy o te dziczki.Doświadczalnia bylinowo- różana.
Albo 07_Ren. Buszując w zbożu i kukurydzy.
Obie są specjalistkami różanymi z doświadczenia
Anda 16:36, 15 kwi 2016

Shemsi napisał(a)
Jedna z moich pastellek chyba wypuściła dziczki. Czy ktoś z większą wiedzą różaną wiedzą mógłby zweryfikować, czy dobrze mi się wydaje?

Odgrzebałam trochę i te pędy wychodzą poniżej (chyba) miejsca szczepienia.

Hej, melduję się Nie jestem żadnym guru, ale spróbują pomóc.

Czy ten pęd wyrósł taki duży tylko w tym sezonie? Dziczki rosną o wiele szybciej niż pędy szlachetne i maja przeważnie mniejsze liście. Jeśli tak, to wyrwij ten pęd z miejsca szczepienia. Nie obcinaj, bo odrośnie wzmocniony. Tak po zdjęciu patrząc wyrasta poniżej miejsca szczepienia.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
olga80 16:37, 15 kwi 2016

Piękna wiosna u Ciebie a rh to chyba pierwszy,który kwitnie
Shemsi 16:46, 15 kwi 2016

Anda napisał(a)

Hej, melduję się Nie jestem żadnym guru, ale spróbują pomóc.

Czy ten pęd wyrósł taki duży tylko w tym sezonie? Dziczki rosną o wiele szybciej niż pędy szlachetne i maja przeważnie mniejsze liście. Jeśli tak, to wyrwij ten pęd z miejsca szczepienia. Nie obcinaj, bo odrośnie wzmocniony. Tak po zdjęciu patrząc wyrasta poniżej miejsca szczepienia.

Witam, bardzo się cieszę, że jesteś

Mam je od sierpnia, więc trudno mi odpowiedzieć dokładnie. W sumie mam 4 pastelki, a tylko na jednej takie okazy (w sumie 3 pędy jakby z dołu szły). Pierwsze wrażenie miałam właśnie takie, że te pędy rosną szybciej i dlatego zrobiłam podkop Wydaje mi się też, że te listki są bardziej matowe niż listki na pędach pastellkowych. Co do wielkości listków trudno teraz coś powiedzieć, bo listki pastelkowe są jeszcze mniej zaawansowane niż na podejrzanych pędach. Mogę im dać jeszcze kilka dni, żeby się upewnić

I widzisz, całe szczęście, że się poradziłam, bo bym wycięła i miałabym problem. Czyli rwać. Uff, stresują mnie te róże

Pięknie dziękuję!
Anda 17:35, 15 kwi 2016

Shemsi napisał(a)

Witam, bardzo się cieszę, że jesteś

Mam je od sierpnia, więc trudno mi odpowiedzieć dokładnie. W sumie mam 4 pastelki, a tylko na jednej takie okazy (w sumie 3 pędy jakby z dołu szły). Pierwsze wrażenie miałam właśnie takie, że te pędy rosną szybciej i dlatego zrobiłam podkop Wydaje mi się też, że te listki są bardziej matowe niż listki na pędach pastellkowych. Co do wielkości listków trudno teraz coś powiedzieć, bo listki pastelkowe są jeszcze mniej zaawansowane niż na podejrzanych pędach. Mogę im dać jeszcze kilka dni, żeby się upewnić

I widzisz, całe szczęście, że się poradziłam, bo bym wycięła i miałabym problem. Czyli rwać. Uff, stresują mnie te róże

Pięknie dziękuję!

Parę dni możesz poczekać. Jeśli będziesz je rwać, to postaraj się tak, żeby urwać dobrze z podkładki, żeby tego pędu nic nie zostało. Matowe listki by do dziczek pasowały.
Nie ma za co Mam nadzieje, że Pastelki Ci pięknie urosną i zakwitną
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies