Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » W samym słońcu

W samym słońcu

galgAsia 09:53, 08 wrz 2019

Brak przewiewu jak najbardziej, ale też pogoda dała do wiwatu. U mnie w tym roku tylko (tfu,tfu,tfu na razie) pysznogłówki i krwiściąg dostały mączniaka, jak pojechałam na wakacje i nie robiłam oprysków. Cała reszta trzyma się dobrze
Ja bym chyba nie dawała do bio tylko do mieszane albo niesegregowane, bo dadzą do kompostowni i zakażą produkowany kompost. Tak robię u siebie. Generalnie chore rośliny nie powinny iść do kompostu.
sarenka 09:53, 08 wrz 2019

Ewa, porzucisz jakieś pomysły co można byłoby posadzić blisko borówek? Blisko tzn parę metrów
A antonówka czy inna jabłoń- nie byłaby konkurencja dla nich?
sarenka 09:58, 08 wrz 2019

Asiu- jak już zaglądasz to może wiesz,gdzie można kupić nasiona na ppopln? Bo teraz to jeszcze gorczycę biała chyba można siać? Chciałam wysiać, ale to kupić muszę. Pewnie się skończy na zakupach online
galgAsia 10:08, 08 wrz 2019

Nie, w zwykłych ogrodniczych będzie, nawet w marketach typu O, C, LM.Nie dalej jak wczoraj widziałam - gorczyca, żyto, facelia, łubin. Na pewno znajdziesz
sarenka 10:15, 08 wrz 2019

To w środę będę w wawie to podjadę i kupię
Kasya 10:21, 08 wrz 2019

sarenka napisał(a)
Dziewczyny, na liściach moich rudbekii jest biały nalot- to mączniak? Wyrwać je i do wora wyrzucić? Bo rudkekia jest chyba jednoroczna i ona z nasion wyrasta? Przypomnijcie mi

Tak mi się wydaje ze jest jednoroczna albo raczej dwuletnia tzn niektóre odmiany są wieloletnie np lśniąca, ale pewnie mowisz o tej dwuletniej
Ja swojej nigdy nie wycinam bo właśnie czekam aż się wysieje, można usunac liście bardziej zaatakowane

Anda 10:23, 08 wrz 2019

sarenka napisał(a)
Ewa, porzucisz jakieś pomysły co można byłoby posadzić blisko borówek? Blisko tzn parę metrów
A antonówka czy inna jabłoń- nie byłaby konkurencja dla nich?

Ile metrów konkretnie?

Borówki lubią kwaśną ziemię i słońce. Czy drzewo nie będzie rzucać na nie cienia?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sarenka 10:42, 08 wrz 2019

Kasya napisał(a)

Tak mi się wydaje ze jest jednoroczna albo raczej dwuletnia tzn niektóre odmiany są wieloletnie np lśniąca, ale pewnie mowisz o tej dwuletniej
Ja swojej nigdy nie wycinam bo właśnie czekam aż się wysieje, można usunac liście bardziej zaatakowane

to może ona dwuletnia jest już nasiona pogubiła. Będę miała na wiosnę co wyrywać bo ona nie będzie tu rosnąć gdzie jest w tym roku

Ewa- no właśnie ten cień by był...szukam pomysłu z której strony zacząć sadzać drzewa, żeby podwórko nie było taką patelnią. O, albo dalej od borówek ( jakieś 5-6 m) a bliżej skrzyń z warzywami ( im latem cień się przydałby) i bliżej rabaty, na której chcę Pissardi- na oko jakieś 4 m od miejsca gdzie chce właśnie ją posadOc. To może nie byłby głupi pomysł?
Anda 10:44, 08 wrz 2019

Wiesz co, trudno mi to jest tak "zobaczyć" z opisów Po prostu sadząc pamiętaj o wymaganiach glebowych i cieniu Zeby i wilk był syty i owca cała
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Dominika11 13:17, 08 wrz 2019

A może do borowek azalie