Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

margaretka3 20:39, 15 mar 2016

Też mam takie podejście do kłącz i ono się sprawdza, bo i u mnie wszystko rośnie
Szkoda, że się zniechęciłaś do wysiewów, ale fakt, akurat teraz tak mało słońca
U mnie w miarę ok, mam mnóstwo pikowania, nawet nie wszystko napisałam, co jeszcze wysiałam , a już dawno skiełkowało. Nie wyrabiam się, żeby jeszcze mieć czas na forum. Rosady muszę teraz pilnować. A tu pomidorki już kiełkują, znowu będzie pikowanie za moment Ale zdjęcia porobię, bo mam już aparat
anabuko1 20:40, 15 mar 2016

Jana napisał(a)
Wysiałam trochę werbeny, wdówkę, ostróżkę, liatrę, monardę, mikołajka i coś tam jeszcze ale marnie w tym roku, mało słońca, kiepsko rosną...lepsze kłącza

Hejka!!
Gdzie to wszystko wysiewałaś ???
Ja wieczorem juz dotarłam z pracy,,i już mi sie nic nie chce
Jana 20:40, 15 mar 2016

Marlenaa napisał(a)
Masz już krokusiki , a u mnie nadal tylko kikutki. Ale co się dziwić zimno jak diabli. Dobrze, że chociaż wczoraj słonko poświeciło.
tylko jeden , ale wczoraj widziałam u mnie na działce małego pierwiosnka wczoraj przez moment było słońce, potem już zimno a rano śnieg.....pod tą warstwą nic nie widzę nawet tego jednego
Jana 20:42, 15 mar 2016

violka171 napisał(a)

Zgadzam sie z Karolem,a i witam serdecznie
Witaj u mnie to właśnie przeważyło, że Mój wybrał jednak tuje, u mnie dosyć szybko rosną, w ciągu 5 lat urosły na moją wysokość... przed tujami będzie oczywiście rosło co innego
Jana 20:45, 15 mar 2016

gobasia napisał(a)
Krokusikom tylko potrzeba trochę słońca,dopiero pokażą swoje piękno
Moje dopiero mają chęć pokazać pączki
właśnie tylko, że ciągle go brak...można deprechę wiosenną dostać a wiecie jakie mam marzenie...zobaczyć taką prawdziwą łąkę (dolinę) krokusów na Słowacji, tam podobno sa piękne
Jana 20:47, 15 mar 2016

07_Rene napisał(a)
Witam po zimie. Przyszłam nacieczyć oko krokusami. u mnie na razie jakieś pojedyncze sztuki. Ciągle czekam. Widzę, że u Ciebie sezon się już zaczął. Ja ciągle czekam aż trochę ziemi obeschnie.
Reniu witaj po przerwie to się pewnie rozczarowałaś moimi, tylko jedna mała kupka teraz u mnie nic się nie da zrobić
Jana 20:48, 15 mar 2016

Milka napisał(a)

I jest długowieczny, ale tez droższy. Moje tuje będę wyrównywać, swoje lubię, mam wielką zieloną ścianę. Macham, zima wróciła;(
u mnie też Irenko śnieg muszę do Ciebie zaglądnąć co ile masz je posadzone, ja z jednej strony co 1 m i jest za daleko, teraz muszę je ścisnąć
Marga 20:49, 15 mar 2016

Rozmarzyłam się o takiej łące z krokusami w górach ....hmmm Też bym pojechała.
Fajnie, że zamówiliście szmaragdy Kiedy przyjadą?
Jana 20:54, 15 mar 2016

margaretka3 napisał(a)
Też mam takie podejście do kłącz i ono się sprawdza, bo i u mnie wszystko rośnie
Szkoda, że się zniechęciłaś do wysiewów, ale fakt, akurat teraz tak mało słońca
U mnie w miarę ok, mam mnóstwo pikowania, nawet nie wszystko napisałam, co jeszcze wysiałam , a już dawno skiełkowało. Nie wyrabiam się, żeby jeszcze mieć czas na forum. Rosady muszę teraz pilnować. A tu pomidorki już kiełkują, znowu będzie pikowanie za moment Ale zdjęcia porobię, bo mam już aparat
ja czekam na Twoje foty musisz mnie podnieść na duchu niestety nasionka marnie kiełkują, np. niedawno chwaliłam kraspedię, pięknie skiełowała a teraz większość padła, nie wiem czemu, inne mi się wyciągły w stronę słońca, którego brakuje....tylko liatra jeszcze dobrze wygląda...kłącza mnie nie rozczarowały bo mało miejsca zajmują i jest efekt, może jutro pokażę jak wrócę szybciej do domu .... mnie też mało na forum, planujemy remont, wczoraj z panem obgadywaliśmy kwestię ogrodzenia, jak mi zaproponował abym przesadziła ok. 3- metrowe tuje to myślałam, że żartuje ... ale kto wie
Jana 20:55, 15 mar 2016

anabuko1 napisał(a)

Hejka!!
Gdzie to wszystko wysiewałaś ???
Ja wieczorem juz dotarłam z pracy,,i już mi sie nic nie chce
rośnie tylko na parapetach , spokojnie nie sadziłam Aniu wszystkich nasionek bo miejsca brakuje sadziłam po trochę