Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

olga80 19:04, 06 sty 2017

Masz twardy orzech do zgryzienia z przedogródkiem, jestem ciekawa co wykombinujesz. Rozważ altanę na froncie czy masz tam osłonięte od ciekawskich spojrzeń czy nie przeszkadza ci zaglądanie do talerza. Trudno jest coś doradzić jak się na żywo nie widzi ogrodu.wszystkiego dobrego w Nowym Roku
sylwia_slomc... 19:46, 06 sty 2017

Jana napisał(a)
Aniu czy to musi być plan w skali? czy tylko tak ogólnie? bo ja z matmą nie żyję w zgodzie
dla mnie wystarczy ogólnie tylko krzyknij , u mnie , że już dałaś
zoja 01:07, 08 sty 2017

Jana napisał(a)
u mnie było -17, bluszcz nie zdążyłam okryć pewnie zmarznie.....szkoda...postanowiłam kupić już nasionka i niestety , u mnie jeszcze nie ma.....no jak tu żyć????

bluszcz przemarza?
to moje nowe nasadzenia zginą bo nie okryłam

Macham północnie
beata_m 11:02, 08 sty 2017

Jana poczytałam trochu wstecz ... rozumiem, że chcesz ta frontową część zmienić w bardziej reprezentacyjną? A wchodzi w grę przeniesienie np. budy za dom?
Zrób może też zdjęcia od wjazdu wejścia

I polecam męskie decyzje: szybkie i ostre
Jana 14:06, 08 sty 2017

Gabriela napisał(a)
Jana, widzę że musisz podejmować męskie, stanowcze decyzje. Nie bardzo widać na zdjęciach problemu przedogródka, ale ta tuja ogromna, piękności wątpliwej trudna do zakomponowania będzie.
Nie dawaj się rodzinie, zwłaszcza dziecko niech nie manipuluje sentymentem do leszczyny. Jak ma sentyment, to niech nową posadzi samo, gdzie indziej.
W jakim stylu chcesz mieć ten przedogódek? I czy ta altana tam musi być, od frontu? Altana służy raczej do schowania się, więc nie lokuje się jej na przodzie ogrodu, chyba że jest tylko przód ogrodu. Już lepiej żeby ta buda dla psa tam została, niż altana.
Z trzeciej strony, przez tuję, pies w budzie ma cień
dobre pytanie w jakim stylu przedogrodek ...pasujący do reszty i trochę zimozielony....niestety jest tam cień
Jana 14:09, 08 sty 2017

olga80 napisał(a)
Masz twardy orzech do zgryzienia z przedogródkiem, jestem ciekawa co wykombinujesz. Rozważ altanę na froncie czy masz tam osłonięte od ciekawskich spojrzeń czy nie przeszkadza ci zaglądanie do talerza. Trudno jest coś doradzić jak się na żywo nie widzi ogrodu.wszystkiego dobrego w Nowym Roku
altana została tam postawiona bo nic w tym miejscu nie roslo .....to nie byl mój pomysł tylko M ....mogłabym ją przenieść tylko nie bardzo wiem gdzie....
Jana 14:10, 08 sty 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
dla mnie wystarczy ogólnie tylko krzyknij , u mnie , że już dałaś
jak zrobię to krzyknę
Jana 14:12, 08 sty 2017

zoja napisał(a)

bluszcz przemarza?
to moje nowe nasadzenia zginą bo nie okryłam

Macham północnie
u mnie kilka razy przemarzł ale byl młody....podobno nie przemarza ale tylko ja mam tylko takie szczęście i to przemarzał mi mimo okrywania agrowlokniną....niedaleko ode mnie było -32
Jana 14:19, 08 sty 2017

beata_m napisał(a)
Jana poczytałam trochu wstecz ... rozumiem, że chcesz ta frontową część zmienić w bardziej reprezentacyjną? A wchodzi w grę przeniesienie np. budy za dom?
Zrób może też zdjęcia od wjazdu wejścia

I polecam męskie decyzje: szybkie i ostre
cokolwiek tam nie zrobię będzie już bardziej reprezentacyjnie teściowa i mój M przed dom wpakowali wszystko - jest buda trzepak altana huśtawka i piaskownica...to ostatnie to akurat moje dzieło...chcę to przenieść gdzieś i przerobić ale spotyka się to z oporem....wczoraj był pan z firmy która ma przerabiać nam ogrodzenie i zrobić kostkę ok 250 metrów dlatego czas mnie goni.....cena prac mnie powaliła w tym roku ogród będzie chyba w myśl zrób to sam....
Jana 14:38, 08 sty 2017