Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

Rytla 21:43, 06 kwi 2017

żurawki po wykopaniu niemalże same się dzielą, intuicyjnie to zrobisz, jako i ja zrobiłam!
Gruszka_na_w... 22:33, 06 kwi 2017

Rytla dobrze pisze. Nie trzeba noża. sadzonki same się pięknie odrywają od głównego trzonu.

Zamieć?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
AgataP 09:49, 07 kwi 2017

Jesssu u nas też oczyszczalnia ale większa - mąż sam ją osadził - adrenalina mu pomogła. Był wku.... na wykonawcę
Powodzenia. A ja żurawek zamierzam się pozbyć z bylinówki - denerwuje mnie ich krótkowieczność. Zostawię tylko tam gdzie na razie muszą być.
Jana 21:08, 11 kwi 2017

Rytla napisał(a)
żurawki po wykopaniu niemalże same się dzielą, intuicyjnie to zrobisz, jako i ja zrobiłam!
żurawki jeszcze na mnie czekają, dziękuję za instrukcje zauważyłam, że u niektórych widzę jakby kilka w jednej więc planuję podzielić wg tego
Jana 21:10, 11 kwi 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Rytla dobrze pisze. Nie trzeba noża. sadzonki same się pięknie odrywają od głównego trzonu.

Zamieć?
może to nie była zamieć ale biało było wszędzie, dziwne o tej porze chociaż przeżyłam już śnieg w maju.....na szczęście nie ma już po nim śladu, ale pada deszcz i pada, a robota czeka.....wczoraj przesadziliśmy 6 host, kolejne czekają...
Jana 21:12, 11 kwi 2017

AgataP napisał(a)
Jesssu u nas też oczyszczalnia ale większa - mąż sam ją osadził - adrenalina mu pomogła. Był wku.... na wykonawcę
Powodzenia. A ja żurawek zamierzam się pozbyć z bylinówki - denerwuje mnie ich krótkowieczność. Zostawię tylko tam gdzie na razie muszą być.
uśmiałam się co do żurawek to fakt,troche jestem nimi rozczarowana...żółte ładnie wyglądały pod stroiszem w zimie ale gdy odkryłam to tragedia.....inne podobnie, tylko jedna ładnie wygląda...
AgataP 09:34, 12 kwi 2017

Jana napisał(a)
uśmiałam się co do żurawek to fakt,troche jestem nimi rozczarowana...żółte ładnie wyglądały pod stroiszem w zimie ale gdy odkryłam to tragedia.....inne podobnie, tylko jedna ładnie wygląda...

No właśnie był boom na nie, a teraz okazuje się ze 3 lata i koniec trzeba odmładzać, dzielić... myślę nad niektórymi intensywnie
zoja 10:00, 12 kwi 2017

AgataP napisał(a)

No właśnie był boom na nie, a teraz okazuje się ze 3 lata i koniec trzeba odmładzać, dzielić... myślę nad niektórymi intensywnie

dla niektórych dzielenie to oczekiwany moment a dla innych klęska urodzaju
no, ale ja mam je dopiero jeden sezon
Jana 10:52, 16 kwi 2017

AgataP napisał(a)

ogród to zawsze taka swego rodzaju doświadczalnia ja już szukam zamienników żurawek
Jana 10:55, 16 kwi 2017

zoja napisał(a)

dla niektórych dzielenie to oczekiwany moment a dla innych klęska urodzaju
no, ale ja mam je dopiero jeden sezon
ja przyznam, że nie wiedziałam jak dzielić rośliny...ztesztą co ja mówię, nie wiedziałam na początku, że można to robić podzieliłam pierwszą trawę w zeszłym roku, przeżyła, ale w tym roku zauważyłam u niej mnóstwo siewek, co znaczy, że sama się rozsiewa...a taka byłam dumna, że to moje dzieło a pewnie gdybym jej nie podzieliła to i tak by się rozmnożyła....