Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

Jana 10:56, 16 kwi 2017

Dla wszystkich zaglądających Zdrowych Wesołych Świąt Wielkanonocnych
07_Rene 11:25, 17 kwi 2017

Jana, nic się nie bój dzielenia żurawek Większość świetnie się ukorzenia nawet bez ukorzeniacza. Wystarczy regularnie podlewać. Musisz koniecznie spróbować. Rozmnażanie roślin przynosi wiele satysfakcji... Pozdrawiam świątecznie
Milka 13:18, 18 kwi 2017

Jana napisał(a)
ja przyznam, że nie wiedziałam jak dzielić rośliny...ztesztą co ja mówię, nie wiedziałam na początku, że można to robić podzieliłam pierwszą trawę w zeszłym roku, przeżyła, ale w tym roku zauważyłam u niej mnóstwo siewek, co znaczy, że sama się rozsiewa...a taka byłam dumna, że to moje dzieło a pewnie gdybym jej nie podzieliła to i tak by się rozmnożyła....

I to cieszy bardzo
A ja z kolei żurawki przy ziemi ścięłam, byłam pewna że padną, a one cudnie odrosły
mira 22:39, 18 kwi 2017

Jana napisał(a)
uśmiałam się co do żurawek to fakt,troche jestem nimi rozczarowana...żółte ładnie wyglądały pod stroiszem w zimie ale gdy odkryłam to tragedia.....inne podobnie, tylko jedna ładnie wygląda...

Jana żurawki tak mają to są rośliny lata i jesieni i muszą się po zimie zregenerować albo jak się zestarzały trzeba odnowić.
Ja je odnawiam i w tym roku była taka potrzeba więc mam sporo doniczek bo jak odmładzam to do doniczek - potem są super do donic do jesiennych kompozycji.

Zamiennik żurawek ? - wszystko trzeba odmładzać po kilku latach - kukliki fajnie trzymają kępy liści - dla mnie zamianą są kukliki.

pozdrawiam
Jana 20:28, 19 kwi 2017

07_Rene napisał(a)
Jana, nic się nie bój dzielenia żurawek Większość świetnie się ukorzenia nawet bez ukorzeniacza. Wystarczy regularnie podlewać. Musisz koniecznie spróbować. Rozmnażanie roślin przynosi wiele satysfakcji... Pozdrawiam świątecznie
jak tak zachęcacie to chyba faktycznie podejmę wyzwanie najwyżej nie przeżyją a ja będę miała miejsce na nowe rośliny najgorzej u mnie to chyba jednak z tym podlewaniem....zapominam o tym
Jana 20:29, 19 kwi 2017

Milka napisał(a)

I to cieszy bardzo
A ja z kolei żurawki przy ziemi ścięłam, byłam pewna że padną, a one cudnie odrosły
ścięłaś?? ja na to bym nie wpadła
Jana 20:31, 19 kwi 2017

mira napisał(a)

Jana żurawki tak mają to są rośliny lata i jesieni i muszą się po zimie zregenerować albo jak się zestarzały trzeba odnowić.
Ja je odnawiam i w tym roku była taka potrzeba więc mam sporo doniczek bo jak odmładzam to do doniczek - potem są super do donic do jesiennych kompozycji.

Zamiennik żurawek ? - wszystko trzeba odmładzać po kilku latach - kukliki fajnie trzymają kępy liści - dla mnie zamianą są kukliki.

pozdrawiam
Miro z pewnością zaglądnę na wskazane przez Ciebie zamienniki - o kuklikach słyszałam ale ich jeszcze nie mam właśnie to jest najgorsze w żurawkach, że mam je w przedogródku i nie wyglądają ładnie dlatego zmienią chyba miejscówkę
zoja 20:34, 19 kwi 2017

Jana, a które żurawki masz? ja kupowałam różne - niektóre nn - i one różnie po zimie wyglądają niektóre tragicznie... jeszcze mnie to nie zraża, po prostu taka obserwacja...
Jana 20:51, 19 kwi 2017

tak było kilka dni temu....obudziły się paprocie i winorośl część tulipanów wygląda tak
Jana 20:56, 19 kwi 2017

moje ostatnie zakupy chyba cebulica? Bez czarny Black tower parzydło leśne mam nadzieję i zapomniałam co ostatnie ...mam na końcu języka