Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

ryska 09:11, 20 kwi 2017

Moje Lime Marmelade też zawsze po zimie najładniej wyglądają.
Zdążyłam je przed tym nieszczęsnym atakiem zimy podzielić na małe sadzonki.
-8 masakra.
AgataP 09:35, 20 kwi 2017

Ja postawiłam tylko na bordowe żurawki, co roku wczesną wiosną je przycinam prawie na zero + wycinka "głąba" ze środka. Żurawki mają tendencję do wypiętrzania się i to mnie denerwuje, dlatego wiosną ciacham tego głąba
Odbijają potem bez kłopotu, bordowe nawet zimą wyglądają dobrze.
anabuko1 11:42, 20 kwi 2017

O ty też miałaś atak zimy.To straszne o tej porze roku przeżywać takie coś. Współczuję.
vita 19:18, 20 kwi 2017

Też przytachałam ostatnio czarne bzy, aż trzy sztuki Podobało mi się u katel zestawienie Evy z powojnikiem mandżurskim. Małpuję
Gdzie planujesz dać runiankę? Śnieg też ciężko zniosłam, już niedługo, trzymaj się
Jana 21:37, 20 kwi 2017

AnnaCh napisał(a)
Z tych zakupów to jeszcze chyba runianka?
Żurawki oskub, podziel, tak żeby każda część miała "serduszko", do ziemi i już
Będą rosły
Jasne, że runianka, moja druga dopiero ale ładny krzaczek
Jana 21:44, 20 kwi 2017

mira napisał(a)
No ten rh to chyba na straty - taki ma być mróż ? oby nie
to ostatnie tawułka? czy coś innego /zakupy/
rh już obcinałam zaraz po zimie a teraz kolejna połowa ma grzyba, żal mi go, miał ok. 10 lat.....źle popatrzyłam na prognozę, to dziś ma być -7 lub -8 (już jest -3). Schowałam to co miałam kupione i jeszcze nie wsadzne do garażu, wiaderkami przykryłam co mogłam.....ale śniegu dziś tyle nasypało, że połamało mi gałęzie tych dużych tuj, do pracy jechałam dziś w jedną stronę 2 godziny, masakra......nie wiem co lepsze mróz czy śnieg, bo sniegu teraz mam do kolan i połamał mi rośliny....to ostatnie Miro mam nadzieję, że jest parzydłem leśnym - alternatywa dla Ciebie zamiast tawułek tzn mam nadzieję, że parzydłem jest bo nie było podpisane ale w zeszłym roku kupiłam dwie takie sadzonki podpisane właśnie jako parzydło,jedna została zdeptana przez psy więc jest kolejna (no chyba, że to jednak tawułka, bo bardzo podobne okaże się jak zakwitnie za kilka lat )
Jana 21:46, 20 kwi 2017

ryska napisał(a)
Moje Lime Marmelade też zawsze po zimie najładniej wyglądają.
Zdążyłam je przed tym nieszczęsnym atakiem zimy podzielić na małe sadzonki.
-8 masakra.
ja jeszcze nie Pomyliły mi się dni to dziś tak zimno jeszcze muszę wsadzić do pokoju donice z niezapominajkami zza okna tylko to zrobię jak mój pójdzie spać
Jana 21:52, 20 kwi 2017

AgataP napisał(a)
Ja postawiłam tylko na bordowe żurawki, co roku wczesną wiosną je przycinam prawie na zero + wycinka "głąba" ze środka. Żurawki mają tendencję do wypiętrzania się i to mnie denerwuje, dlatego wiosną ciacham tego głąba
Odbijają potem bez kłopotu, bordowe nawet zimą wyglądają dobrze.
zgadza się ta bordowa cały rok ładna te głąby też mnie denerwująmoże faktycznie je ściąć?
Jana 21:54, 20 kwi 2017

anabuko1 napisał(a)
O ty też miałaś atak zimy.To straszne o tej porze roku przeżywać takie coś. Współczuję.
dziś dopiero miałam atak zimy, odśnieżarek nie było na drodze, śnieg połamał krzewy i niektóre drzewka po drodze....tylko 2 godziny jechałam do pracy
Jana 22:00, 20 kwi 2017

vita napisał(a)
Też przytachałam ostatnio czarne bzy, aż trzy sztuki Podobało mi się u katel zestawienie Evy z powojnikiem mandżurskim. Małpuję
Gdzie planujesz dać runiankę? Śnieg też ciężko zniosłam, już niedługo, trzymaj się
właśnie nie mogłam kupić Evy dlatego ten wzięłam, będzie przynajmniej kolumnowy to może mi się coś jeszcze zmieści wpadły mi też w oko inne krzewy i nad nimi myślę np. fortegila amerykańska, tawuła Goldflame, jaśminowiec Aureus, kalina koralowa Roseum - moja rodzina dała mi zakaz ich kupna póki kostki nie będzie runianki mam dwie (u mnie są dość drogie 7 zł za małą sadzonkę, poczeam aż się rozrośnie, ale myślę do przedogródka dać coś zimozielonego