Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

olga80 11:17, 03 sty 2016

Fajnie powspominać miniony sezon szczególnie w tak mroźny dzień.Mróz artysta pięknie wymalował okna
Jana 20:55, 04 sty 2016

sarenka napisał(a)
Świetnie to wygląda!!
U nas póki co jakies -13 czy -14 na dworze
niedaleko ode mnie było -20
Jana 21:01, 04 sty 2016

mira napisał(a)
Widzę że dzieje się u Ciebie i chyba cieżko będzie Ci dotrwać do wiosny
tylko ogórecznika jeszcze nie wysiewaj widziałam u Ciebie cały szpaler stokrotek - siejesz je bo sporo masz - urokliwe

Powodzenia w 2016!
dziękuję za życzenia już czekam na wiosnę..ogórecznika jeszcze nie wysiewam, muszę zobaczyć na opakowaniu kiedy jest dla niego dobra pora...stokrotki uwielbiam w każdej postaci, i te ogrodowe i te polne, zresztą te ostatnie zdarzyło mi się wysiać celowo do trawnika dlatego wygląda jak kwietna łąka
Jana 21:02, 04 sty 2016

ryska napisał(a)
Bardzo fajne podsumowanie a zarazem przypomnienie dla gości co u Ciebie kwitnie i jaki front robót masz na przyszłość. Oby do ciepełka na dworze, choć gwiazdeczki wyglądają cudownie. Pozdrowionka
ja też ślę pozdrowienia
Jana 21:12, 04 sty 2016

Gardener27 napisał(a)
Wspomnienia z ubiegłego roku obejrzałem Ogród przeszedł dużo zmian ... wypiękniał
Widzę że zdecydowałaś się na dokarmianie ptaków w połówkach pomarańczy Fajnie to wygląda
U mnie dziś -16 stopni i bez śniegu Mam nadzieję że rośliny w ogrodzie sobie poradzą bo niczego nie osłaniałem na zimę

Pozdrawiam noworocznie
mam nadzieję na większe zmiany w ogrodzie, wszystko niestety uzależnione od mojego czasu a z tym różnie, głównie cierpię na jego wieczny brak do dokarmiania ptaków wykorzystałyśmy też połówki grapefruta i on jest lepszy bo lepiej wybrać (znaczy zjeść) miąższ, bałam się trochę czy ptaszki będą z tego korzystały bo niedaleko jest duży karmnik, który stanowił dla nich konkurencję, sprawdziłam, że jednak jedzą ...będę zaglądać do Twojego ogrodu na wiosnę co Ci przeżyło kusi mnie żeby zrobić to samo bo mam wrażenie, że mój rodek złapał grzyba właśnie pod agro...dziękuję za życzenia
Jana 21:15, 04 sty 2016

olga80 napisał(a)
Fajnie powspominać miniony sezon szczególnie w tak mroźny dzień.Mróz artysta pięknie wymalował okna
mróz jest najlepszym artystą i pomyśleć, że nie ma dwóch takich samych gwiazdek , wspominki ogrodowe zamieściłam bo mam je na tablecie i czas go opróżnić na nowe zdjęcia
Gardenarium 08:43, 05 sty 2016

Podpowedź techniczna. Między zdjęciami, a tekstem rób spacje, wtedy tekst nie włazi na zdjęcia i nie są przesunięte. Patrz

Przed

Z kolejnym miesiącem jest lepiej

po

Z kolejnym miesiącem jest lepiej

Instagram Ogrodowiska
Jana 08:48, 05 sty 2016

Będę próbować Danusiu, zobaczę z jakim skutkiem bo ja niestety z tych antytechnicznych
Jana 10:42, 06 sty 2016

Wczoraj zrobiłam inwentaryzację nasionek jakie posiadam bo w zeszłym sezonie nie udało mi się wysiać wszystkiego, na ten moment mam trawę włośnicę wiekokłosową (polecam bo mi wzeszła), trawę pampasową, trytomę groniastą, lubczyk, mikołajek alpejski, przegorzan, chmiel japoński, niezapominajkę, ogórecznik, monardę, szczeć bawarską, maciejkęrudbekię trwałą purpurowa, miechunkę, kocimiętkę, nasionka od Reni i nasionka malw, tytoniu i przegorzana od koleżanki. Zobaczymy co w tym roku wysieję i co wzejdzie, u mnie jeszcze w sklepach nasion nie ma dlatego zaopatrzyłam się w sprzęt ogrodniczy m.in.w to, i pytanie za 10 punktów co to jest i do czego służy bo pani w ogrodniczym nie wiedziała, a ja bardziej się domyślam niż wiem
bozga 18:01, 06 sty 2016

Ja mam coś podobnego i służy do podważania chwastów