Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

jona 14:26, 10 sty 2016

Co jeszcze posadzisz w warzywniku oprócz ziemniaków?
Niestety z ziemniakami nie pomogę, nie sadziłam i nie znam się kompletnie. Nawet jak kupuję, to mam problem z odmianami.
olga80 14:30, 10 sty 2016

Jana napisał(a)
Gabrysiu zapomniałam odpowiedzieć, że planuję warzywnik. Teraz właśnie jestem na etapie poszukiwania dobrej odmiany ziemniaków, bo ta którą aktualnie mam to porażka może znasz jakąś dobrą?

osobiście nie sadzę ziemniaków ale co lubię to nazywają się denary i lordy
Jana 15:35, 10 sty 2016

jona napisał(a)
Co jeszcze posadzisz w warzywniku oprócz ziemniaków?
Niestety z ziemniakami nie pomogę, nie sadziłam i nie znam się kompletnie. Nawet jak kupuję, to mam problem z odmianami.
oprócz ziemniaków będzie marchewka, pomidory, cebula, pietruszka, sałata, koper, buraki, kapusta i pewnie inne, zobaczymy co kupię może wysieję rukolę (kiedyś mi nie wzeszła)
Jana 15:37, 10 sty 2016

olga80 napisał(a)

osobiście nie sadzę ziemniaków ale co lubię to nazywają się denary i lordy
właśnie zastanawiam się nad lordami moja odmiana (nn, nie pamiętam nazwy)jest fatalna, nigdy takiej nie miałam. Ziemniaki podczas gotowania są twarde, aż w pewnej chwili 2 minuty i wyglądają jak przegotowane...masakra...
Rench 18:22, 10 sty 2016

Przyszłam od Gabrysi odnośnie róży Aicha,ona jest piękna,ale nie powtarza kwitnienia.
Odnośnie dzwonków,to chyba jedynie irlandzkie (zielone) są jednoroczne.

Najlepiej kup na bazarku sadzonki jednoroczne.
Przypomnij się wiosną,to Ci wyślę sadzonki dzwonków skupionych- granatowych,sieją się u mnie jak chwasty.
I naparstnice też

Jana 18:40, 11 sty 2016

Rench napisał(a)
Przyszłam od Gabrysi odnośnie róży Aicha,ona jest piękna,ale nie powtarza kwitnienia.
Odnośnie dzwonków,to chyba jedynie irlandzkie (zielone) są jednoroczne.

Najlepiej kup na bazarku sadzonki jednoroczne.
Przypomnij się wiosną,to Ci wyślę sadzonki dzwonków skupionych- granatowych,sieją się u mnie jak chwasty.
I naparstnice też

Witaj Renato (jak to brzmi) Znam Twój ogród dziękuję za opinię w sprawie róży Aicha, szkoda, że kwitnie tylko jeden raz...udało mi się wczoraj znaleźć o które dzwonki mi chodziło (konkretnie mojej teściowej, stwierdziła cyt. "że musi je jeszcze przed śmiercią znaleźć i wysiać" )- to dzwonki ogrodowe, okazuje się, że dwuletnie.....u mnie bazarek marnie zaopatrzony, nic nie mają, a jeśli już to drożej niż w sklepie ogrodniczym. Naparstnice udało mi się wysiać, teraz cieszą u mnie oko . Dziękuję za sadzonki dzwonków skupionych, chętnie się przypomnę (jest piękny ), podobny do tego co szukam
anabuko1 18:59, 11 sty 2016

Jana napisał(a)
oprócz ziemniaków będzie marchewka, pomidory, cebula, pietruszka, sałata, koper, buraki, kapusta i pewnie inne, zobaczymy co kupię może wysieję rukolę (kiedyś mi nie wzeszła)

Ooo palny warzywne duże.Ale może jeszcze dynie uwzględnisz.
Fantastyczne dania potem może z niej robić a i dekoracje też ładne na jesieni są
Ja w tym roku planuje więcej różnych dyń posadzić
Gardener27 21:05, 11 sty 2016

Każdego roku sadzę u siebie ziemniaki Biorę nowe odmiany z centrali za masakryczne pieniądze Jeszcze nie trafiłem na dobre
W opisie piszą w superlatywach a w praktyce porażka Aż się boję co w tym sezonie u siebie wyhoduję
margaretka3 22:39, 11 sty 2016

Z ziemniakami i ja nie pomogę, ale mogę zapytać rodziców, bo to od nich zawsze biorę na sadzenie i potem, jak już swoje zjemy. Mój tata powinien nazwy kojarzyć, ja nawet nie pomyślałam, żeby pytać, jakie mi daje. Ale zawsze nam smakują Lubimy odmiany żółte. A Ty też czy te bardziej białe?
Jana, ja nie wysiewałam dzwonka ogrodowego, ale jeśli teściowej to radość sprawi, to chyba nie ma się nad czym zastanawiać Wysiewałam nasiona dzwonka skupionego (bo głupia nie wiedziałam, że mam go od dwóch lat w ogródku - nie znałam jego nazwy), ale to nic, jest tak ładny, że się przyda. Nie zakwitł w tym roku, więc kwitnie dopiero w drugim.
mira 23:08, 11 sty 2016

Jana ale plany siewne masz będzie się działo.
Jakich nasionek szukasz.