ja też dotychczas nie zwracałam uwagi na odmianę ziemniaków aż do momentu gdy trafiłam na moje ostatnie, nie wiem co jem ale mi nie smakują...wolę odmiany żółte, zdecydowanie a widzisz, o tych dzwonkach teściowa mówiła mi kilka lat, sądziłam, że chodziło o ostróżki lub coś podobnego...a tu przez przypadek trafiłam na nazwę dzwonki ogrodowe i okazuje się, że to chyba to...a ja nigdy nie wpadłam by wpisać tę nazwę, sądziłam, że chodzi jej o kształt kwiatka a nie nazwę jak to mówią najciemniej pod latarnią zmyliło mnie też, że miały być jednorocznd a są dwuletnie...
myślę, że moje plany w tym roku trochę ograniczone ze względu na remonty, szkoda zadeptać to co się zasiało ale z pewnością coś urośnie moje dziecię ostatnio mnie zapytało czy wpchycham w nią jogurty ze względu na zdrowie czy potrzebne mi po nich opakowania coś w tym jest szukałam nasionek dzwonka
nigdy nie kupowałam przez internet bylin, zawsze wolałam je oglądnąć na żywo jednak w realu nie ma takiego dużego wyboru i dlatego chciałabym zamówić trochę przez internet. Czy ktoś mógłby mi polecić gdzie mogłabym znaleźć sprawdzonego sprzedawcę? (może być też na priv) będę wdzięczna szkółek jest dużo w internecie ale nie wiem jak wyglądają od nich roślinki (interesują mnie głównie byliny), nie chcę się naciąć już za pierwszym razem
Mogę pomóc w odmianie ziemniaków
Moim faworytem jest Denar...żółta bardzo smaczna i bardzo dobrze się przechowuje, choć należy do odmian wczesnych.
Pozdrawiam