Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

Jana 19:01, 13 sty 2016

anabuko1 napisał(a)

Ooo palny warzywne duże.Ale może jeszcze dynie uwzględnisz.
Fantastyczne dania potem może z niej robić a i dekoracje też ładne na jesieni są
Ja w tym roku planuje więcej różnych dyń posadzić
zachęcona moimi tegorocznymi dyniami (sztuk chyba łącznie 5) z pewnością je wysieję, może olbrzymią
Jana 19:03, 13 sty 2016

Gardener27 napisał(a)
Każdego roku sadzę u siebie ziemniaki Biorę nowe odmiany z centrali za masakryczne pieniądze Jeszcze nie trafiłem na dobre
W opisie piszą w superlatywach a w praktyce porażka Aż się boję co w tym sezonie u siebie wyhoduję
no właśnie bo to jest taka loteria, u mnie z reguły jest tak, że jak mi już jakieś smakują to za chiny nie wiem jak się nazywają
Jana 19:11, 13 sty 2016

margaretka3 napisał(a)
Z ziemniakami i ja nie pomogę, ale mogę zapytać rodziców, bo to od nich zawsze biorę na sadzenie i potem, jak już swoje zjemy. Mój tata powinien nazwy kojarzyć, ja nawet nie pomyślałam, żeby pytać, jakie mi daje. Ale zawsze nam smakują Lubimy odmiany żółte. A Ty też czy te bardziej białe?
Jana, ja nie wysiewałam dzwonka ogrodowego, ale jeśli teściowej to radość sprawi, to chyba nie ma się nad czym zastanawiać Wysiewałam nasiona dzwonka skupionego (bo głupia nie wiedziałam, że mam go od dwóch lat w ogródku - nie znałam jego nazwy), ale to nic, jest tak ładny, że się przyda. Nie zakwitł w tym roku, więc kwitnie dopiero w drugim.
ja też dotychczas nie zwracałam uwagi na odmianę ziemniaków aż do momentu gdy trafiłam na moje ostatnie, nie wiem co jem ale mi nie smakują...wolę odmiany żółte, zdecydowanie a widzisz, o tych dzwonkach teściowa mówiła mi kilka lat, sądziłam, że chodziło o ostróżki lub coś podobnego...a tu przez przypadek trafiłam na nazwę dzwonki ogrodowe i okazuje się, że to chyba to...a ja nigdy nie wpadłam by wpisać tę nazwę, sądziłam, że chodzi jej o kształt kwiatka a nie nazwę jak to mówią najciemniej pod latarnią zmyliło mnie też, że miały być jednorocznd a są dwuletnie...
Jana 19:16, 13 sty 2016

mira napisał(a)
Jana ale plany siewne masz będzie się działo.
Jakich nasionek szukasz.
myślę, że moje plany w tym roku trochę ograniczone ze względu na remonty, szkoda zadeptać to co się zasiało ale z pewnością coś urośnie moje dziecię ostatnio mnie zapytało czy wpchycham w nią jogurty ze względu na zdrowie czy potrzebne mi po nich opakowania coś w tym jest szukałam nasionek dzwonka
anabuko1 13:10, 14 sty 2016

Jana napisał(a)
zachęcona moimi tegorocznymi dyniami (sztuk chyba łącznie 5) z pewnością je wysieję, może olbrzymią

Mam kilka nasionek dyń więcej .Jak chcesz, to mogę ci porzucić ???
Jana 19:19, 15 sty 2016

anabuko1 napisał(a)

Mam kilka nasionek dyń więcej .Jak chcesz, to mogę ci porzucić ???
dziękuję Aniu, ale nasionek dyni w tym sezonie mi starczy, jaką w tym roku wysiejesz?
Jana 21:44, 15 sty 2016

nigdy nie kupowałam przez internet bylin, zawsze wolałam je oglądnąć na żywo jednak w realu nie ma takiego dużego wyboru i dlatego chciałabym zamówić trochę przez internet. Czy ktoś mógłby mi polecić gdzie mogłabym znaleźć sprawdzonego sprzedawcę? (może być też na priv) będę wdzięczna szkółek jest dużo w internecie ale nie wiem jak wyglądają od nich roślinki (interesują mnie głównie byliny), nie chcę się naciąć już za pierwszym razem
GorAna 21:49, 15 sty 2016

Mogę pomóc w odmianie ziemniaków
Moim faworytem jest Denar...żółta bardzo smaczna i bardzo dobrze się przechowuje, choć należy do odmian wczesnych.
Pozdrawiam
Jana 22:18, 15 sty 2016

GorAna napisał(a)
Mogę pomóc w odmianie ziemniaków
Moim faworytem jest Denar...żółta bardzo smaczna i bardzo dobrze się przechowuje, choć należy do odmian wczesnych.
Pozdrawiam
Dziękuję za podpowiedź, o tej odmianie pisała też Olga80, widocznie jest tego warta
jona 10:39, 16 sty 2016

Jana napisał(a)
nigdy nie kupowałam przez internet bylin, zawsze wolałam je oglądnąć na żywo jednak w realu nie ma takiego dużego wyboru i dlatego chciałabym zamówić trochę przez internet. Czy ktoś mógłby mi polecić gdzie mogłabym znaleźć sprawdzonego sprzedawcę? (może być też na priv) będę wdzięczna szkółek jest dużo w internecie ale nie wiem jak wyglądają od nich roślinki (interesują mnie głównie byliny), nie chcę się naciąć już za pierwszym razem

Wysłałam maila w tej sprawie, żeby nie robić reklamy na forum