Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

Gabriela 18:56, 09 sty 2016

Jana napisał(a)
Aniu dopiero się rozglądam za nasionkami bo te są zeszłoroczne, część z nich boję się wysiać tzn, trudności z nimi, trochę mnie to przerasta...nie nacieszę się też nimi bo nawet jak wysieję to zakwitną w przyszłym roku..mus jeszcze kupić jednoroczne jeszcze nie wiem co będę siała na początku

Gdzie tam przerasta, wysiejesz, podlejesz i urośnie. Jak prawie zawsze. Z wykazu wynika, że masz sporo nasion bylin, więc powiększysz sobie zasoby w ogródku. A warzywa jakieś planujesz?
Milka 19:42, 09 sty 2016

Jana napisał(a)
Aniu dopiero się rozglądam za nasionkami bo te są zeszłoroczne, część z nich boję się wysiać tzn, trudności z nimi, trochę mnie to przerasta...nie nacieszę się też nimi bo nawet jak wysieję to zakwitną w przyszłym roku..mus jeszcze kupić jednoroczne jeszcze nie wiem co będę siała na początku

Niektore wysiane rosliny kwitna w tym samym roku, wiec moze takie wybierz
Kuba 22:10, 09 sty 2016

Też mam taki przyżąd i bardzo go lubię szczególnie do usuwania chwastnicy z trawnika
Kuba 22:11, 09 sty 2016

Nie wierzę- napisałam przyźąd? Oczywiście- przyrząd
Jana 12:44, 10 sty 2016

MUZA napisał(a)

U mnie w sklepach nasiennych też co roku mają to samo,a w internecie zawsze znajdę to czego potrzebuję z warzyw i kwiatów ,często ceny sa niższe jak te sklepowe i dostawa prosto do domu
faktycznie przeglĄdnęłam ofertę w internecie i chyba się skuszę jeśli nic nie znajdę ciekawego w centrach ogrodniczych mają więcej nowinek niż ja mam w ogrodniczym, tylko gdzie to wszystko pomieścić na rabatach?
Jana 12:47, 10 sty 2016

Gabriela napisał(a)

Gdzie tam przerasta, wysiejesz, podlejesz i urośnie. Jak prawie zawsze. Z wykazu wynika, że masz sporo nasion bylin, więc powiększysz sobie zasoby w ogródku. A warzywa jakieś planujesz?
Gabrysiu przeceniasz moje możliwości i moją cierpliwość np na jednym pisze , że musisz trzymać wysiane nasiona w pomieszczeniu o niskiej temperaturze, potem coś tam znowu by to dopiero wsadzić na miejsce chyba dopiero na jesień to ja się sama siebie pytam gdzie ja miałam oczy jak to brałam
Jana 12:48, 10 sty 2016

Kuba napisał(a)
Też mam taki przyżąd i bardzo go lubię szczególnie do usuwania chwastnicy z trawnika
teraz jak to piszecie to jest to dla mnie oczywiste, wtedy nie było
Jana 12:49, 10 sty 2016

Kuba napisał(a)
Nie wierzę- napisałam przyźąd? Oczywiście- przyrząd
Jana 12:50, 10 sty 2016

Milka napisał(a)

Niektore wysiane rosliny kwitna w tym samym roku, wiec moze takie wybierz
i takich będę teraz szukać szukam teraz np. Dzwonków tylko nie wiem jak się nazywają
Jana 14:22, 10 sty 2016

Gabrysiu zapomniałam odpowiedzieć, że planuję warzywnik. Teraz właśnie jestem na etapie poszukiwania dobrej odmiany ziemniaków, bo ta którą aktualnie mam to porażka może znasz jakąś dobrą?