dziś pada, z śniegu zrobił się lód. Rabaty chyba bardziej faliste, tak mi się wydaje bo u mnie ogród ma charakter wiejski, chciałabym tam dać rabaty bylinowe, angielskie rabaty to byłoby coś tam dalej jest warzywniak to chcę spróbować to jakoś połączyć...jeszcze nie wiem jak by miało ręce i nogi wydaje mi się, że jeśli nawet wsadzę te tuje to przed nimi musi coś być, tam jest wąsko i będzie jeszcze bardziej, może te fale optycznie sprawią, że będzie wyglądało szerzej, siedzę i myślę
już rozglądam się za nasionkami bo u mnie wybór marny...choć w zeszlym toku kupiłam u mnie kłącza host, oj wtedy zaszalałam dziś kupiłam w B ciemiernika i nie wiem co z nim zrobić, bo do ziemi się nie nadaje bo ziemia zmrożona, ...na kwiatku pisze, że znosi mrozy do -10 , u mnie często jest więcej, zobaczymy co z niego będzie
Masz rację!!I w pełni to rozumiem.
Ja chyba w 90 % mam byliny i krzewy.Trochę też
takich sadzę bulw jak mieczyki, dalie, eukomisy, i potem wykopuję,Ale dużo zapomniałam też wykopać, jak calle, i przepadły, bo nie przezimowały
Tylko uzupełnienia albo jakieś rabatki osadzam jednorocznymi( w większości do gruntu siane)
Ja też dużo pracuję , mam mało wolnego i muszę tak robić.a zresztą tak się to sprawdza
Zima u Ciebie na całego U mnie 10 stopni na plusie w dzień i po śniegu zostało tylko wspomnienie Mam nadzieję że to już wiosna się zbliża
Piękny okaz ciemiernika kupiłaś Nawet nie wiedziałem że są w tym sklepie ale ostatnio jestem mocno zapracowany i z informacjami na bakier u mnie
Odradzam sadzenia do gruntu aż do wiosny Te sadzonki są pędzone w szklarniach i nie znają niskich temperatur
Przechowaj w chłodnym i jasnym miejscu W miarę możliwości hartuj
Moje ciemierniki zżółkły choć wciąż kwitną To chyba był zły pomysł z zakupem całej palety na początku stycznia ale co zrobić jak człowiek stęskniony za sezonem ogrodowym
Trzymam kciuki za Twój okaz
Serdecznie pozdrawiam