Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Ewa777 14:24, 05 mar 2019

U mnie w ubiegłym sezonie nornice szalały po ogrodzie. Była straszna susza, a tylko ja podlewałam, więc przyszły za wodą. Nie wiem jak będzie w tym roku z roślinami cebulowymi. Trochę dosadziłam, bo nie chciałabym nie mieć wiosną tulipanów.
Współczuję myszy. Po moim ogrodzie chodzą 3 koty sąsiadów. Jeden śpi w mojej drewutni, ale nornice były.
Anitka 15:12, 05 mar 2019

Mam Novalis i albo z nosem moim coś nie tak, ale ja tego jego zapachu nie czuję. Ale jego witalność potwierdzam. Po zimie super wygląda. Ja swoich nawet nie kopczykuje. Liście miał całą zimę.
AsiaK_Z 18:40, 05 mar 2019

Ewuś, już lato poczułaś bardzo ładny awatarek
BKosimkArt 15:18, 06 mar 2019

Ewa przyszłam pochwalić awatar nowy, superowy!
Anda 14:03, 08 mar 2019

Poppy napisał(a)

Nabierze, i bedzie zachwycal, jestem pewna, jak wszystkie Twoje rozyce

Co do szalwi, to kupilam juz confertiflora i hadspen, z tych duzych. Jeszcze mam amistad na liscie, ale poczekam, moze lokalnie bedzie. Chyba jestem zbytnia optymistka, ze wystarczy mi slonca w ogrodzie

Podoba mi sie ten avatar

Szukałam Amistad w zeszłym roku i nie znalazłam. U mnie w szkółce nie mamy. Piękna jest. W tym roku tez będę szukać
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 14:05, 08 mar 2019

SlonecznyOgrod napisał(a)

No tak bo nie wytrzymam roku, żeby się uleżało
Wiórki rogowe ok kupię i coś jeszcze jakieś mączki nie mączki?

Ps. śliczny nowy awatarek taki letni

Mączka bazaltowa jest zawsze dobra, ale na piaskach próbowałabym jeszcze dostać gdzies Bentonit. To taka jakby gruzełkowata glina. Pomaga zatrzymać wilgoć na piaskach.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 14:07, 08 mar 2019

marysiak_020202 napisał(a)
mam pytanko, czy można już z kopczyków odkrywać róże, bo już mnie kusi

To zależy od tego gdzie mieszkasz Jak już większych mrozów nie będzie, to można. Warto je rozmyć wodą z węża, zeby nie uszkodzić oczek lub przyrostów pod kopczykiem.
Anda 14:08, 08 mar 2019

Ewa777 napisał(a)
U mnie w ubiegłym sezonie nornice szalały po ogrodzie. Była straszna susza, a tylko ja podlewałam, więc przyszły za wodą. Nie wiem jak będzie w tym roku z roślinami cebulowymi. Trochę dosadziłam, bo nie chciałabym nie mieć wiosną tulipanów.
Współczuję myszy. Po moim ogrodzie chodzą 3 koty sąsiadów. Jeden śpi w mojej drewutni, ale nornice były.

Koty syte, to nic nie łapią. Poza tym nirnice chyba trudniej złapać.
U mnie pojawił się jakiś drapieżnik w ogrodzie. Myszy już nie widzę, tulipany wolniej znikają.
Anda 14:09, 08 mar 2019

Anitka napisał(a)
Mam Novalis i albo z nosem moim coś nie tak, ale ja tego jego zapachu nie czuję. Ale jego witalność potwierdzam. Po zimie super wygląda. Ja swoich nawet nie kopczykuje. Liście miał całą zimę.

No to bardzo ciekawa jestem, czy będzie pachniał czy nie
Anda 14:10, 08 mar 2019

Dzięki wszystkim chwalącym nowy avatarek To moja wersja letnia. Cieszę się, że się podoba
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies