Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Poppy 18:44, 08 mar 2019

Anda napisał(a)

Lilie Pink Perfektion, Casa Blanca i Purple Eye Piękne duże cebule

A dalia to klasyczny prezent ? Nie wiedziałam

NIe, ta dalia to klasyczna odmiana, tzn klasyka. I ciagle na topie.

Lilie wygooglam, bo nie znam Fajnie, ze cebule dorodne.
Dragonka 19:01, 08 mar 2019

Ewo, jak echo powtórzę za dziewczynami- ależ piękny nowy awatar! Piękna Ty Zdjęcie nie wiem czemu ale nasuwa mi na myśl Brigitte Bardot w jej najlepszym okresie i inne śliczne modelki z lat 60. Robisz nie tylko doskonałe zdjęcia roślin, zdolniacho Ty
mirkaka 19:51, 08 mar 2019

Anda napisał(a)

I jak Ci smakują?

No pycha
Wendy79 20:07, 08 mar 2019

Ewa, a jak róże już młode listki wypuszczają to co, ciąć?
Anda 21:17, 08 mar 2019

mirkaka napisał(a)

No pycha

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 21:20, 08 mar 2019

Wendy79 napisał(a)
Ewa, a jak róże już młode listki wypuszczają to co, ciąć?

Kwitną u Ciebie forsycje?
Róże wypuszczają listki od góry, te dolne oczka jeszcze śpią. Jesli je przytniesz, to pobudzisz te dolne. Jesli one wypuszczą i zmarzną, bo przyjdzie mróz, to będziesz musiała ciąć jeszcze raz. Lepiej teraz jeszcze trochę poczekać i przyciąć za tydzień lub dwa
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Wendy79 16:16, 09 mar 2019

Anda napisał(a)

Kwitną u Ciebie forsycje?
Róże wypuszczają listki od góry, te dolne oczka jeszcze śpią. Jesli je przytniesz, to pobudzisz te dolne. Jesli one wypuszczą i zmarzną, bo przyjdzie mróz, to będziesz musiała ciąć jeszcze raz. Lepiej teraz jeszcze trochę poczekać i przyciąć za tydzień lub dwa

Dziękuję Poczekam więc na forsycje, albo na urlop na koniec marca
amelia_b 18:15, 09 mar 2019

Anda napisał(a)

Jasne, że się liczy A od czego Cię boli? Co zrobiłaś?

Dziś przyszło moje pierwsze zamówienie tegoroczne Nerine bowdenii, Crocosmia Lucifer i lilie I nawet dostałam dalię w prezencie, pomarańczową David Howard Będzie jak znalazł do przedogrodka do donicy. Leżakują teraz w garażu, bo sadzić jeszcze nie mogę.
na razie tylko sianokosy ale się przeforsowałam, nawet w pracy długopisu nie mogłam trzymać
greg66 19:22, 09 mar 2019

Witaj Ewo
Pooglądałem sobie Twoją wizytówkę i urok kwiatów zniewala oglądającego. No piękne.
Pozdrawiam
gosika67 19:26, 09 mar 2019

U nas forsycje mają pąki a róże listki, no niedługo się zacznie robota na różankach.
Grzesiu masz rację , jest na czym oko zawiesić.