Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 14:29, 10 maj 2019

Moja Souvenir de St. Anne's ledwo zipie. Przelałam ją w zimie, tzn. zapchał jej się odpływ w donicy i korzenie zagnily. Teraz się powoli zbiera. Zobaczymy co z niej będzie.

Domki dla sikorek mam dwa, jeden na robinii w łączce na końcu ogrodu, a drugi na domku ogrodnika. Otwory są skierowane na południowy wschód.

Do kostki się zebrać nie mogę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kawa 14:53, 10 maj 2019

ja kostki nie ciepię czyścić!
cmok
Helen 20:46, 10 maj 2019

Ewo, czy mogłabyś do mnie wejść i podpowiedzieć co mam zrobić z przedogródkiem?
Jola_M 21:08, 10 maj 2019

Anda napisał(a)

Do kostki się zebrać nie mogę

och kostka a mnie zawsze paluchy potem przez dwa dni bolą chyba mam sposób nie ten teges za bardzo
Gardener27 21:31, 10 maj 2019

Zwariowana pogoda w tym roku, kwiecień bardzo ciepły a maj chłodny. U mnie obyło się bez śniegu i przymrozków ale nie wiadomo czym nas jeszcze ten miesiąc zaskoczy ?

Muszę tej brunnery LG poszukać, piękne ma liście a kocimiętka Superba oszałamiająca.

Trzymam kciuki za dalie w donicach, widzę ze już ładne listki mają.

Czy świdośliwa olcholistna ogarnęła się po ataku zimy ?
Anda 15:47, 11 maj 2019

Kawa napisał(a)
ja kostki nie ciepię czyścić!
cmok

Witaj w klubie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 15:47, 11 maj 2019

Helen napisał(a)
Ewo, czy mogłabyś do mnie wejść i podpowiedzieć co mam zrobić z przedogródkiem?

Byłam
Anda 15:49, 11 maj 2019

Jola_M napisał(a)

och kostka a mnie zawsze paluchy potem przez dwa dni bolą chyba mam sposób nie ten teges za bardzo

To mamy taki sam sposób Dobrze, że rękawiczki mam dobre, bo mąż kiedyś robił bez i to była masakra.
Anda 15:52, 11 maj 2019

Gardener27 napisał(a)

Zwariowana pogoda w tym roku, kwiecień bardzo ciepły a maj chłodny. U mnie obyło się bez śniegu i przymrozków ale nie wiadomo czym nas jeszcze ten miesiąc zaskoczy ?

Muszę tej brunnery LG poszukać, piękne ma liście a kocimiętka Superba oszałamiająca.

Trzymam kciuki za dalie w donicach, widzę ze już ładne listki mają.

Czy świdośliwa olcholistna ogarnęła się po ataku zimy ?

U nas dzisiaj lało jak z cebra przez parę dobrych godzin. Teraz też co chwilę ulewa.
Całe szczęścicie nie jest zbyt zimno. 12 stopni da się wytrzymać

Dalie teraz dokarmiłam, bo listki trochę zblakły.

Swidośliwa niestety dalej rozcapierzona. Deszcz nie pozwala jej stanąć bardziej pionowo. Będę musiała ją trochę związać, żeby młode gałęzie twardniały w odpowiedniej pozycji.
Nowa12 22:06, 11 maj 2019

Anda napisał(a)

U nas dzisiaj lało jak z cebra przez parę dobrych godzin. Teraz też co chwilę ulewa.
Całe szczęścicie nie jest zbyt zimno. 12 stopni da się wytrzymać

Dalie teraz dokarmiłam, bo listki trochę zblakły.

Swidośliwa niestety dalej rozcapierzona. Deszcz nie pozwala jej stanąć bardziej pionowo. Będę musiała ją trochę związać, żeby młode gałęzie twardniały w odpowiedniej pozycji.

Moja ŚŚ jeszcze w doniczce ale widzę, że bardzo się rozkracza czyli po posadzeniu chyba trzeba ją podwiązać do kijków.