Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

AgataM 10:07, 08 maj 2019

anabuko1 napisał(a)

Ha,, ha,, to chyba musiałaby ją gdzieś przenieść .Tylko miejsce trzeba znaleźć .
Bo pokłada się u mnie i nic atrakcyjnego w niej nie widzę.Już myśłąłąm wywalić ją .
Ale pomyśle nad inna mięśniówką.Dzięki i pozdrawiam

A nas oczkiem nie planujesz wsadzić?
TAR 10:46, 08 maj 2019

Anda napisał(a)

Przyczyna moze tez byc zbyt mokre lub zyzne podloze. Rozchodniki lubia glebe przypuszczalna.

tez tak myslalam i sie bałam w obecnym ogrodzie, bo mam glebe ciezka, mokra ale bardzo żyzna. Niepotrzebnie sie obawiałam, rozchodniki rosna jak szatany, tylko gałazki obcinam i wtykam w kolejne miejsca a one sie mnozą

mam wrazenie, ze w tym moim ogrodzie nie ma zadnej reguly, niektore rosliny ktore sa posadzone w zasadzie nie powinny miec racji bytu a rosna i odwrotnie niektore, ktore powinny dobrze rosnac wypadaja.
Anda 12:21, 08 maj 2019

Gosiek33 napisał(a)

Dzięki Tobie wiem jakiego kuklika kupiłam wczoraj na targu wcześniej nie wiedziałam gdzie szukać jaka to odmiana

Kuklik chilijski 'Mrs Bradshow' Geum chiloense

Sliczny jest
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 12:22, 08 maj 2019

anabuko1 napisał(a)

Ha,, ha,, to chyba musiałaby ją gdzieś przenieść .Tylko miejsce trzeba znaleźć .
Bo pokłada się u mnie i nic atrakcyjnego w niej nie widzę.Już myśłąłąm wywalić ją .
Ale pomyśle nad inna mięśniówką.Dzięki i pozdrawiam

Dlatego ja moje z rabaty przenioslam w miejsca nieatrakcyjne Np. laczka i taka "dziura" kolo szopki
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 12:23, 08 maj 2019

TAR napisał(a)

tez tak myslalam i sie bałam w obecnym ogrodzie, bo mam glebe ciezka, mokra ale bardzo żyzna. Niepotrzebnie sie obawiałam, rozchodniki rosna jak szatany, tylko gałazki obcinam i wtykam w kolejne miejsca a one sie mnozą

mam wrazenie, ze w tym moim ogrodzie nie ma zadnej reguly, niektore rosliny ktore sa posadzone w zasadzie nie powinny miec racji bytu a rosna i odwrotnie niektore, ktore powinny dobrze rosnac wypadaja.

Tak czesto jest. Dlatego warto u siebie wyprobowywac rozne rosliny na roznach stanowiskach. Wtedy najlepiej wiadomo
Waclaw 14:53, 08 maj 2019

Anda napisał(a)

Przyczyna moze tez byc zbyt mokre lub zyzne podloze. Rozchodniki lubia glebe przypuszczalna.

Podłoże zbyt dobre. Sam kompost na grubości około 40 cm.
Anda 14:57, 08 maj 2019

Waclaw napisał(a)

Podłoże zbyt dobre. Sam kompost na grubości około 40 cm.

Czyli ma nadwagę ten rozchodnik
Waclaw 19:04, 08 maj 2019

Anda napisał(a)

Czyli ma nadwagę ten rozchodnik

Ha, ha, ha! Dowcip Cię nie odstępuje
Makusia 21:57, 08 maj 2019

Ewuś wstrzymam się jeszcze chyba, ale jeżeli można zamówić online, to podeślij proszę. Myślałam o wysiewie z nasion, ale wybór jest niewielki. Z kolei te "wytrawne" wydają mi się maleńkie (te oferowane sadzonki).
Musze najpierw rozeznanie zrobić.
Brzozowadzie... 10:17, 09 maj 2019

Makusia napisał(a)
Ewuś wstrzymam się jeszcze chyba, ale jeżeli można zamówić online, to podeślij proszę. Myślałam o wysiewie z nasion, ale wybór jest niewielki. Z kolei te "wytrawne" wydają mi się maleńkie (te oferowane sadzonki).
Musze najpierw rozeznanie zrobić.

Makusiu, ja mam Bell Bank, są bardzo ładne, w takim nieoczywistym różowo-czerwonym kolorze, tworzą ładne kępki, nawet gdy nie kwitną. Zamawiałam przez internet.